OCTA+ verwerft een meerderheidsbelang in Blue Corner

dscn0578_0De Belgische multi-energiespecialist zet zijn eerste stappen in de elektromobiliteit met de investering in Blue Corner, specialist op het vlak van oplossingen voor het opladen van elektrische voertuigen.

Het familiebedrijf OCTA+ heeft zijn strepen al verdiend als leverancier van elektriciteit, gas en stookolie en telt 185 tankstations. Vandaag zet het bedrijf de stap naar de elektromobiliteit door een meerderheidsbelang in de Belgische specialist in het opladen van elektrische voertuigen te verwerven. OCTA+ heeft immers een akkoord bereikt met Blue Corner voor een verregaande samenwerking tussen de twee bedrijven.

Op zes jaar tijd is Blue Corner uitgegroeid tot de Belgische marktleider op het vlak van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, zowel voor openbare laadpunten als voor privévoorzieningen (thuis, in de garage). Blue Corner was immers de eerste in Europa die een “roaming” laadkaart op de markt bracht, waarmee bestuurders hun elektrische wagen, scooter of fiets in zeven Europese landen kunnen opladen.

Het management team van Blue Corner beschouwt de samenwerking met OCTA+ als een middel om de hedendaagse elektromobiliteit nog eenvoudiger te maken: “OCTA+ is een sterke, gediversifieerde onderneming die ons de financiële middelen biedt om ons netwerk van oplaadpunten uit te breiden en onze leiderspositie te consolideren”, aldus een enthousiaste Olivier Ysewijn, CEO van Blue Corner.

Bovendien wordt OCTA+ de elektriciteitsleverancier van groene stroom voor Blue Corner, waardoor de eindklanten een nieuw multi-energiecontract kunnen afsluiten met een aparte factuur voor elektromobiliteit. Tegen 2020 zou OCTA+ niet alleen de leverancier moeten worden van meer dan 5.000 openbare en privé oplaadpunten, maar ook van een breed klantenbestand dat zijn elektrische wagen thuis kan opladen.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto