Opel Astra verkozen tot “Auto van het Jaar 2016”

Astra COTY

De nieuwe Opel Astra is “Auto van het Jaar 2016” en sleept daarmee de meest vermaarde prijs van de auto-industrie in de wacht! De 58-koppige jury van autojournalisten uit 22 Europese landen gaf de Astra een totale score van 309 punten tegenover 294 voor de Volvo XC90 en 202 voor de Mazda MX-5.

De CEO van Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, mocht de trofee “Auto van het Jaar 2016” ontvangen uit handen van COTY-voorzitter Hakan Matson op de vooravond van de eerste persdag van het 86ste Autosalon van Genève.

De Astra kwam als winnaar uit een shortlist van zeven COTY-finalisten. De oorspronkelijke deelnemerslijst bestond uit meer dan 40 nieuwe wagens, van sportieve roadsters tot premium limousines en SUV’s.

Zowel de vijfdeurs als de Sports Tourer varianten van de nieuwe titelhouder zijn gebaseerd op een volledig nieuwe lichtgewicht voertuigarchitectuur. Het vermogen wordt uitsluitend geleverd door diesel- en benzinemotoren van de nieuwste generatie. Smartphone-integratie en de baanbrekende persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar staan garant voor een uiterst moderne connectiviteit.  Bovendien zet de Astra de traditie van Opel verder om uitrusting die voorheen alleen in de hogere segmenten terug te vinden was, te introduceren in het compacte segment, zoals het IntelliLux LED matrix verlichtingssysteem.

COTY Astra

Vijfde titel voor Opel

De Europese wedstrijd ‘Auto van het Jaar’ bestaat sinds 1964. De overwinning van dit jaar brengt het totale aantal zeges van Opel op vijf. De Opel Kadett E was de eerste wagen uit Rüsselsheim die in 1985 de prijs won. Twee jaar later sleepte ook de Omega A de pan‑Europese bekroning in de wacht. De laatste jaren is Opel tweemaal als winnaar uit de bus gekomen, met de Insignia in 2009 en de Ampera in 2012.

Sinds zijn lancering het voorbije najaar sleepte de nieuwe Astra reeds internationale prijzen in de wacht zoals “SAFETYBEST 2015” en het “Gouden Stuurwiel 2015” in Duitsland. Daarnaast kreeg hij het maximum van vijf sterren voor zijn prestaties in de crashtest van Euro NCAP.

#Auto
Trending