Opel FlexFix: moeiteloos tot vier fietsen vervoeren

De volledig geïntegreerde FlexFix-fietsendrager laat toe de eigen fiets moeiteloos mee op vakantie te nemen. Met FlexFix kunnen gezinnen en actieve vakantiegangers tot vier fietsen vervoeren op een eenvoudige, ruimtebesparende en veilige manier.

Opel verkoopt het gepatenteerde systeem bij zowat al zijn modellen, van de Astropel-flexfixa en de Corsa, over de Antara en de Meriva tot de ‘lounge op wielen’, de Zafira Tourer. De nieuwste leden van de FlexFix-club zijn de subcompacte Mokka SUV en de lifestyle stadsauto ADAM.

Opel is de enige autobouwer die dit gebruiksvriendelijke transportsysteem aanbiedt. Het zit volledig ingebouwd in de achterkant van het voertuig en is dus altijd mee. De fietsendrager kan moeiteloos uit de achterbumper geschoven worden en verdwijnt er ook weer volledig in wanneer hij niet in gebruik is. Hij is altijd en overal gebruiksklaar, bijvoorbeeld als de kinderen en hun fietsen uit een plotse regenbui gered dienen te worden. Nog een groot voordeel van de tweede generatie FlexFix-dragers is dat ze volledig kantelbaar zijn, zelfs volgeladen. De achterklep kan dus altijd gemakkelijk open en de bagageruimte blijft bereikbaar, ook met vier fietsen op de drager.

Tweede generatie FlexFix – op fietsvakantie met het hele gezin

De tweede generatie van het Opel FlexFix-draagsysteem voor de veelzijdige compacte Astra Sports Tourer break en de compacte Zafira Tourer monovolume kan tot vier fietsen dragen, terwijl de subcompacte Mokka SUV er drie kan vervoeren. Het verbeterde
FlexFix-systeem van Opel heeft meer laadcapaciteit: de eerste twee fietsen mogen nu elk tot 30 kilo wegen (vroeger was dat 20 kilo), wat erg praktisch is voor de meeste e-bikes. Zelfs de kleine ADAM kan een fiets van 30 kg dragen en met een bijkomende adapter ook een tweede fiets voor de medepassagier.

Op Astra Sports Tourer en Zafira Tourer is de FlexFix van de tweede generatie verkrijg­baar met een verlengstuk dat op de drager wordt geklemd voor twee extra fietsen van elk 20 kilo. De volledige laadcapaciteit bedraagt 80 kilo (60 kilo voor de Mokka). Speciale houders met rubberen inlegstukken zorgen ervoor dat de fietsen stevig op hun plaats blijven.

Flexibel, eenvoudig, rugvriendelijk – uitzonderlijke Opel-technologie

Met de FlexFix is Opel nog steeds de enige autofabrikant die een volledig geïntegreerd fietsendragersysteem dat altijd aan boord is, aanbiedt. De gebruiksvriendelijke fietsen­drager is erg gemakkelijk te bedienen, omdat hij manueel kan aangepast worden zonder werktuigen en uitgerust is met tal van praktische functies. Wanneer het systeem niet in gebruikt is, schuift het als een lade volledig in de achterbumper – opnieuw een voorbeeld van de geïntegreerde flexibiliteit die typisch is voor Opel.

Nog een belangrijk pluspunt van het Opel FlexFix-systeem is de uitstekende ergonomie. In tegenstelling tot andere systemen zoals dakdragers, waarbij men de fiets hoog boven het hoofd moet heffen, is de FlexFix-drager dicht bij de grond geplaatst. Hierdoor zijn lastige tilbewegingen niet meer nodig en vraagt de montage van de fietsen op de wagen weinig kracht, waarbij de rug minder belast wordt. Dit voordeel kreeg lof toegezwaaid door de rugspecialisten van AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. of Actie Gezonde Rug) toen ze hun felbegeerde certificaat toekenden aan de Meriva voor zijn algemeen ergonomische concept, inclusief de FlexFix-drager. De Meriva was de eerste productiewagen ter wereld die deze onderscheiding in ontvangst mocht nemen.

Uit onderzoek is gebleken dat het bijkomende brandstofverbruik 20 procent lager ligt wanneer fietsen achteraan de auto gemonteerd zijn in plaats van op het dak. Het geïntegreerde Opel FlexFix-systeem bespaart dus brandstof en is milieuvriendelijker. In tegenstelling tot de daksystemen, is een stabiele opstelling achteraan bovendien bijzonder veilig bij een plots remmanoeuvre of bij een botsing. Wanneer de auto uitgerust is met een parkeerassistent en de bestuurder achteruit rijdt, waarschuwt een geluidssignaal dat de fietsendrager nog uitgeplooid is.

Overzicht

FlexFix Verlengstuk
Aantal
fietsen
Prijs
(euro)
Aantal
fietsen
Prijs
(euro)
ADAM 1 590 1 269
Antara 2 850
Astra 5-dr 2 650
Astra Sports Tourer 2 850 2 232
Corsa 3 & 5-dr 2 530
Meriva 2 550
Mokka 1 750 2 137
Zafira Tourer 2 765 2 232
#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending