Opnieuw twee Belgische overnames voor Van Mossel

De eetlust van Van Mossel Automotive Groep is duidelijk nog niet over. De Nederlandse groep rondde net twee overnames af in het Belgische dealerlandschap: Garage Panken Leuven (Citroën) en Garage Serneels Aarschot (Peugeot).

“De overname van beide partijen past volledig binnen de aanvulling van het strategisch kader binnen het PSA-netwerk”, lezen we in een persbericht van Van Mossel. “Met de overname neemt Van Mossel Automotive Groep ook het personeel over dat er werkzaam is. De medewerkers van Garage Serneels Aarschot verhuizen naar een nieuwe locatie. Vanaf 2 maart gaan zij verder in de vestiging aan de Betekomsesteenweg 114 te Aarschot, waar Van Mossel reeds Citroën en Kia verdeelt en nu ook Peugeot. De medewerkers van Garage Panken blijven op de huidige locatie te Leuven.”

Wijdvertakt

De Van Mossel Automotive Groep is in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. In België was Van Mossel vooral actief met de leasingactiviteiten.

Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin dit jaar kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg.

In totaal telt het bedrijf telt bijna 200 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Met ruim 3.200 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €2,5 miljard op jaarbasis.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine