Optimale energietransitie met slimme laadpalen van Smappee

Verhelst Group plaatste recent tien dubbele slimme laadpalen van Smappee. Het project sluit perfect aan op zowel de hedendaagse ontwikkelingen op vlak van eco-mobiliteit en duurzaamheid, als op de bedrijfsvisie van de opdrachtgever. De infrastrucuur is overigens niet alleen beschikbaar voor de wagens van Verhelst Group zelf, maar bij uitbreiding voor iedereen. 

Koen De Vlieger (Verhelst Group) & Geert Degroote (Certipower)

Totaaloplossing

Met de plaatsing van de laadpalen was Verhelst niet aan zijn proefstuk toe. “We beschikten al geruime tijd over een hybride wagenpark en eigen laadpalen”, vertelt Koen De Vlieger, directeur installaties en materieel bij Verhelst Group. “Van databeheer en andere mogelijke smart solutions was echter geen sprake. De batterijen van de wagens konden opgeladen worden, verder gebeurde daar niets mee. In nauw overleg met onder meer Certipower hebben we bewust geopteerd voor een totaaloplossing in de vorm van een volledig nieuwe infrastructuur met de slimme EV Base 22kW laadpalen van Smappee.”

Ecomobiliteit en duurzaamheid

Certipower stelde meteen de laadpalen van Smappee voor. Deze zijn niet alleen technologisch vooraanstaand, maar passen met hun futuristische uitzicht ook esthetisch mooi bij het nieuwe bedrijfsgebouw. De laadpalen voldeden precies aan onze eisen. ’s Avonds en in het weekend stellen we de laadpalen openbaar ter beschikking zodat iedereen die dat wil hier de batterijen van de wagen kan opladen. Eerder plaatsten we ook al zonnepanelen waarbij we een overschot aan elektriciteit genereren dat kan gebruikt worden voor de laadpalen.”

Slimme laadpalen

Geert Degroote, CEO van Certipower: “Wij zijn een onderneming die bedrijven adviseert op vlak van transitie richting groene mobiliteit. We richten op slimme laadpalen omdat we ervan overtuigd zijn dat zij een cruciale factor vormen binnen energietransitie. Wij zorgen ervoor dat de energiestromen van de zonnepanelen bij de laadpalen kunnen gebruikt worden. Daarnaast gaan wij ook de laadpalen ‘opereren’, wat inhoudt dat Verhelst Group buiten de normale werkuren inkomsten kan genereren uit de laadpalen. Bijvoorbeeld mensen die naar zee rijden en de fiets meenemen, kunnen daar de auto parkeren, opladen en van daar naar de zee fietsen.

De meerwaarde van Smappee

“Wij hebben een studie van de markt gemaakt en verdelen momenteel enkel laadpalen van Smappee omdat zij effectief het verst staan in het concept van slim laden. Dat creëert een enorme meerwaarde omdat je de capaciteitskosten van de finale klant aanzienlijk kunt beperken. Bovendien slaagt men er in meer laadpunten te plaatsen op een bestaande elektriciteitsaansluiting of, als er vernieuwd wordt, is het niet nodig een veel grotere aansluiting te voorzien om een heel aantal laadpunten daarop te kunnen plaatsen. De combinatie met het feit dat je dat met behulp van een energiemonitor kunt regelen met zonne-energie pleit sterk in het voordeel van het Smappee-systeem.”

Positieve reacties

“De mensen die nu al hybride rijden reageren alvast zeer positief, zeker als je de sterk stijgende energieprijzen in ogenschouw neemt. De plaatsing en activatie van de laadpalen is op korte termijn een behoorlijk zware investering, maar we hebben er een goed oog in dat de initiële kost op relatief korte termijn zal terugverdiend zijn. In de eerste plaats omdat we het aandeel fossiele brandstoffen progressief kunnen verminderen en vervangen door de gratis elektriciteit die we zelf via de zonnepanelen opwekken, anderzijds door de inkomsten uit de extra laadbeurten door buitenstaanders”, besluit Koen De Vlieger.

Info: Smappee n.v. – Evolis 104 – 8530 Harelbeke – +32 (0)56 38 02 11 – info@smappee.com

#Advertorial #Fleet Management #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending