Personeel BDO kiest fiets, auto, bus of trein in functie van agenda van de dag

Advieskantoor BDO laat zijn 750 werknemers dagelijks kiezen of ze met de auto, de fiets of het openbaar vervoer naar het werk pendelen. De werknemers hoeven daarvoor hun parkeerbonnetjes, treintickets of andere onkostenvergoedingen niet langer apart in te dienen, maar kunnen gebruik maken van het mobiliteitsplatform Vaigo van start-up Eurides.

Ruim 1 op de 10 Belgische werknemers combineert de auto graag met de fiets of het openbaar vervoer. Dat bleek eerder dit jaar uit onderzoek van hr-dienstverlener Acerta. Die trend willen bedrijven vandaag vertalen in hun mobiliteitsbeleid om zich als aantrekkelijke werkgever te positioneren. Maar personeel met en zonder bedrijfswagen hun woon-werkverkeer laten organiseren volgens de behoefte en mogelijkheden van de dag is complex op vlak van taksen en administratie. Dat is waarom Eurides Vaigo heeft ontwikkeld.

“Wij willen als werkgever onze mensen aanzetten minder met de auto te rijden en te kiezen voor meer alternatieve vervoersmiddelen. Maar dat wilden we op een kostenneutrale manier doen zonder onze HR-afdeling met extra administratieve taken op te zadelen. Daarom gingen we in zee met Vaigo”, vertelt Annelies Steenbeke van BDO.

Bewustmaking

“Vaigo laat al onze medewerkers, ook zij zonder bedrijfswagen, de auto combineren met de fiets, trein, bus, deelfiets of deelstep. Door hen die waaier aan te bieden, maken we hen bewust van de alternatieve vervoersmogelijkheden en zetten we hen aan de auto wat vaker op de oprit te laten staan. Als bedrijf verkleinen we onze benodigde parkeerruimte en verminderen we onze CO2-uitstoot”, gaat de HR Manager verder.

Het platform Vaigo koppelt verschillende mobiliteitsapps met HR-, ERP en onkostensystemen van bedrijven. Het maakt niet uit of het daarbij om Vlaamse apps van De Lijn, NMBS, MIVB, innovatieve mobility-as-a-service apps zoals Urbi of Whim of internationale apps van bijvoorbeeld de Nederlandse Spoorwegen gaat.

Ook aan de kant van programma’s voor loonverwerking van sociale secretariaten, onkostenapplicaties en ERP-systemen koppelt het mobiliteitsplatform probleemloos. Of het nu bijvoorbeeld gaat om Concur, Rydoo, IonBIZ, SAP- of andere ERP-systemen als Sage of Workday. Vaigo automatiseert alle administratie en zorgt dat fiscale implicaties op het loon van medewerkers correct berekend worden.

#Fleet Management #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending