Philip Copmans kiest voor nieuwe uitdaging buiten de automobielsector

Sinds 15 juli 2023 staat Philip Copmans niet langer aan het roer van de Audi Fleet afdeling bij D’Ieteren. Philip zal zijn carrière een nieuwe wending geven en vanaf 1 augustus 2023 de functie van General Manager opnemen bij het bedrijf Tormans Group, gespecialiseerd in technische projectsourcing over gans Vlaanderen.

“Met deze nieuwe, uitdagende stap in mijn carrière wil ik mijn persoonlijke kennis en netwerk verder uitbreiden in een totaal nieuw vakdomein. Ik ben zeer benieuwd om te ontdekken hoe ver mijn talenten reiken binnen dit nieuwe avontuur op CEO-niveau. De keuze om de automotive sector te verlaten is geen evidentie geweest, maar mijn nieuwsgierigheid en ambitie om me verder te ontplooien hebben de bovenhand gehaald in deze professionele keuze”, zegt Philip Copmans in een eerste reactie na zijn vertrek bij het premium merk.

20 jaar ervaring in automotive

Philip Copmans is bijna 20 jaar in automotive actief geweest. Na 15 jaar bij General Motors / Opel Belgium maakte Philip in 2018 de overstap naar D’Ieteren / Audi Belgium. Initieel in een rol richting het Audi verdelernet als District Manager om vervolgens in maart 2021 de rol van Fleet Manager op te nemen binnen het prestigieuze merk met de 4 ringen.

“De opstart als Fleet Manager betekende voor mij een terugkeer naar de fleetwereld waarin ik eerder bij Opel al met veel passie actief was geweest. Ik ben zeer trots op de verwezenlijkingen én markante groei die we hebben kunnen realiseren met Audi in de fleetmarkt in de afgelopen jaren. Enkele hoogtepunten waren de zeer succesvolle lancering van de Audi Q4 e-tron, het bewaken van een consistente fleetpolitiek in een moeilijke conjunctuur en de snelle nominatie (en podium) bij de meest recente verkiezing van de Fleet Manager of the Year.”

Philip vertrekt op een hoogtepunt en vol mooie herinneringen aan de boeiende automotive wereld. “Ik ben enorm dankbaar aan D’Ieteren en het vroegere Opel Belgium voor de mooie kansen die deze bedrijven mij geboden hebben. Ik heb steeds mogen rekenen op de steun van fantastische collega’s en ben er fier op mijn steentje te hebben kunnen bijdragen aan mooie realisaties binnen beide bedrijven. Ook zal ik de sector de komende jaren op de voet blijven volgen, gezien mijn persoonlijke interesses in techniek en mobiliteit.”

De opvolger van Philip Copmans als Audi Fleet Manager is nog niet bekend en zal op een later tijdstip worden aangekondigd. Voor eventuele vragen aangaande Audi Fleet kan steeds contact opgenomen worden met fleet@audi.be.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-ville
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine