Pieter Van Bastelaere niet langer CEO Traxio

Pieter Van Bastelaere, die nog maar begin dit jaar zijn functie opnam als CEO van Traxio, verlaat alweer de sectorfederatie. “Traxio heeft besloten de samenwerking te beëindigen en dankt Pieter voor zijn bijdrage en wenst hem verder alles succes toe”, klinkt het sec bij de woordvoerder. Pieter Van Bastelaere zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Van Bastelaere begon drie jaar geleden bij Traxio als Directeur Vlaanderen. Hij was eveneens hoofd van het departement Public Affairs en lid van het management team.

Luc Missante: niet COVID-gerelateerd

Ook Algemeen Directeur van Traxio, Luc Missante, laat het achterste van zijn tong niet zien wanneer we hem contacteren: “Het heeft alleszins niets te maken met de aanpak van de COVID-19 crisis door Pieter of andere zaken die hem zouden kunnen verweten worden. Het gaat om een verschil in visie tussen hem en het uitvoerend comité bij Traxio. Als je merkt dat je niet op een lijn zit qua aansturing van Traxio, dan is het best om daar niet langer mee door te gaan.”

Komende weken en maanden worden moeilijk

Gevraagd naar hoe diep de crisis is bij de leden van Traxio is en hoe de toekomst wordt ingeschat, antwoord Luc Missante het volgende: “Elke KMO of zelfstandige in België gaat wel klappen krijgen. Dat zal ook afhankelijk zijn van de financiële draagkracht van de bedrijven. Ik verwacht wel grote liquiditeitsproblemen de komende weken en maanden, vooral door de dalende verkoop dan. De aftermarket zou normaal minder geïmpacteerd moeten zijn. Daar maak ik me minder zorgen over. Schade is er nu al en die zal er ook de komende weken en maanden zijn. Hoe groot, dat zullen we pas binnen een paar maanden beter kunnen inschatten. Maar de prognoses voor verkoop van zowel nieuwe als tweedehandsvoertuigen wijzen allemaal in dezelfde richting: een daling tussen de 20 en 30%.”

#Auto #Fleet Dealers
Trending