Plant eens een boom met uw tankkaart

WEX Europe Services (*) stelt de samenwerking voor met WeForest: Eco Miles, een nieuw koolstofbalansprogramma dat klanten met een Esso Card™-tankkaart zal ondersteunen om de impact van de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) te compenseren.

Het programma helpt klanten om hun koolstofuitstoot in evenwicht te houden met de financiering van het planten van internationale bossen. Zo biedt WEX Europe Service zijn klanten de kans om bij te dragen tot de duurzaamheid van het milieu.

Wat is ‘koolstofbalans’?

Koolstofbalans is een internationale erkende term voor het nemen van zijn verantwoordelijkheid en te compenseren voor onvermijdbare uitstoot van koolstof. Zo kunnen personen en bedrijven wereldwijd investeren in milieuprojecten om hun eigen ecologische voetafdruk in evenwicht te brengen.

Met andere woorden, het neutraliseren van één ton koolstof verwijdert één ton koolstofdioxide uit de atmosfeer. Het is een haalbare manier om de uitstoot te doen dalen en koolstofneutraal te worden.

Bossen: een (belangrijk) deel van de oplossing

Koolstofcompensatie is een vitaal onderdeel van Eco Miles, en dankzij de samenwerking met WeForest heeft WEX Europe Services er alle vertrouwen in dat het aanplanten en de groei van bossen meer zal bereiken dan het uit de atmosfeer zuigen van koolstofdioxide. Bomen hebben bewezen dat ze bondgenoten zijn in het omkeren van de opwarming van de aarde:

  • Bossen stabiliseren het klimaat door CO2 uit de atmosfeer te halen en het te deponeren in bodems en biomassa
  • Vijftig procent van de biomassa van een boom bestaat uit koolstof die wordt opgeslagen in een ‘koolstofput’, tenzij de boom rot of wordt verbrand
  • Er wordt wereldwijd naar schatting meer CO2 vastgehouden door bossen dan door de atmosfeer
  • Bossen zorgen voor een evenwichtige waterkringloop, wat essentieel is om het klimaat af te koelen
  • Planten van bomen in ontwikkelingslanden creëert jobs en haalt volledige gemeenschappen uit de armoede

Voor alle wagenparken

Door deel te nemen aan Eco Miles, kunnen Esso Card™-kaarthouders trots zijn op hun bijdrage aan het planten van nieuwe bossen en wouden wereldwijd. Ze engageren zich voor een project waarbij hun brandstofverbruik wordt gecompenseerd en maken echt het verschil voor een betere planeet. WEX Europe Services heeft er alle vertrouwen in dat het nieuwe programma partnerbedrijven zal aanzetten om hun koolstofreductieactiviteiten verder te ontwikkelen.

Eco Miles is beschikbaar voor bedrijven en wagenparken van eender welke omvang in zeven landen van het WEX Europe Services-netwerk: het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, België, Nederland, Noorwegen en het Groothertogdom Luxemburg.

 

 

(*) WEX Europe Services is gevestigd in Crewe, Engeland, en werd opgericht in 2014. Het is een joint venture tussen het Amerikaanse WEX Inc en het Britse Radius Payment Solutions. WEX werd opgericht om de Esso Card-portfolio van ExxonMobil te kopen in december 2014. Het hoofddoel van het bedrijf is de verkoop van tankkaarten en telematica aan middelgrote en grote bedrijven. Sinds 2014 beheert WEX Europe Services meer dan 90.000 tankkaarten in meer dan acht markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Noorwegen en het Groothertogdom Luxemburg.                       

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!