Polestar opent eerste Space van Wallonië in Luik

Polestar opent vandaag zijn eerste Space in Wallonië, in het hartje van Luik. Na de Spaces in Brussel, Gent en Antwerpen is dit het eerste fysieke retailpunt van Polestar in Wallonië. Met de Spaces breekt Polestar met het traditionele verkoopssysteem in de automotive sector. Want je koopt er geen wagen. Dat doe je online. In de Space kan je terecht voor informatie en inspiratie over de wagens van Polestar, elektrisch rijden en alles dat daarbij komt kijken.

Bijna een jaar geleden opende Polestar, het Zweedse elektrische performance merk zijn eerste Space in België, in Brussel. Kort daarna volgden Antwerpen en Gent. Op 12 juni is het de beurt aan de eerste Waalse Space. Deze opent in Luik.

Luik, niet zover van Limburg

Bijna een jaar geleden opende Polestar, het Zweedse elektrische performance merk zijn eerste Space in België, in Brussel. Kort daarna volgden Antwerpen en Gent. Op 12 juni is het de beurt aan de eerste Waalse Space. Deze opent in Luik.

“Vanuit Polestar nemen we een voortrekkersrol op en willen we in heel België de overgang naar duurzame mobiliteit versnellen. Dit kan je alleen doen wanneer je als merk écht actief bent in beide landsdelen. Dat we Luik hebben gekozen als onze eerste vestiging in Wallonië is geen toeval. Het is een bruisende stad die sterk inzet op duurzame mobiliteit. De locatie is centraal in Wallonië en vlakbij Limburg. Deze Space geeft ons nationale dekking, zo hopen we onze missie zo snel mogelijk waar te maken,” verklaart Lies Eeckman, Managing Director van Polestar Belgium.

Een hertekend retailmodel: geen commissie, enkel expertise

De Space is niet gericht op verkoop, want het aankopen van een wagen doe je enkel en alleen online. De Space heeft geen voorraad, waardoor geïnteresseerden niet overhaald worden om een niet-gepersonaliseerde configuratie aan te kopen. De medewerkers zijn productexperts, geen verkopers. Ze krijgen dan ook geen commissie.

Het doel van de Spaces is om bezoekers te informeren en in Luik gebeurt dat in zowel het Frans las het Nederlands. Zo kunnen ook consumenten uit Limburg terecht in de Space van Luik. De rest ligt in de handen van de consumenten zelf, zij kunnen de hele customer journey zelf invullen, van de eerste aanvraag online tot en met de levering.Testritten kunnen ter plaatse worden uitgevoerd, leveringen kunnen thuis of op kantoor worden ingepland.

Nordicar en Scandia, de partners van de Space in Luik

Het onderhoud van de Polestar wagens wordt verzorgd door erkende Polestar Service Partners. Dit zijn een aantal zorgvuldig geselecteerde Volvo partners in België, die speciaal getraind en gecertificeerd zijn door Polestar. In Luik is dit Nordicar en Scandia uit Villers-le-Bouillet. Bij onderhoud wordt de wagen thuis of op het werk bij de klant opgehaald en na afloop teruggebracht. Op die manier zorgt Polestar opnieuw voor een zorgeloze beleving voor de klant. 

“We zijn erg blij dat we met Nordicar als investeerder kunnen meestappen in het Belgische Polestar-verhaal. Zo kunnen we onze eigen sector vanuit een nieuw perspectief bekijken. Wij hebben het meest centrale punt van Luik gekozen als locatie, en ook de manier van werken verschilt sterk van wat we tot nu toe gewoon zijn. Ons team met Luikse en Limburgse Polestar-productspecialisten staat klaar om deze nieuwe uitdaging aan te gaan”, zegt Vincent Fonzé, managing director van Nordicar Luik en aandeelhouder van de Polestar Space in Luik.

De Space, het universum van Polestar 

Wie de Space bezoekt, maakt kennis met het universum van het merk. Een minimalistisch, innovatief design uitgerust met duurzame materialen en hoogwaardige technologie gidst de bezoeker langs de wagens die al even compromisloos zijn: de Polestar 1 die in 2017 als electric performance hybrid op de markt kwam en de Polestar 2, een volledig elektrische performance fastback die in drie varianten bestaat.

Een aantal slimme ingrepen in het ontwerp van de Space zorgen voor een optimale beleving: 

  • Het configuratieproces is een perfecte illustratie van hoe Polestar het digitale samenbrengt met het fysieke. Op een ateliertafel, uitgerust met RFID-technologie, configureert de klant zijn wagen door fysieke elementen op de tafel samen te brengen, zoals bijvoorbeeld de kleur of de zeteluitvoering. Op het scherm dat voor de ateliertafel hangt, ziet de klant onmiddellijk hoe de wagen er zal uitzien met die geselecteerde elementen. Daarna kan de klant zijn uiteindelijke configuratie automatisch opladen op zijn NFC-compatibele telefoon. 
  • De Polestar 1 en Polestar 2 hebben prioriteit in de Space en zijn verlicht met speciaal ontworpen lichtbakken om licht van fotostudio-kwaliteit te garanderen zonder storende schaduwen. 
  • Afzonderlijke elementen en accessoires van de wagen zijn te ontdekken achter een productwand, waaraan interactieve schermen hangen die onderdelen dynamisch in beeld brengen wanneer een bezoeker nadert.

Praktische informatie:
Adres: Rue des Dominicains, 18, 4000 Luik
Openingsuren : Van maandag tot zaterdag | 10u – 18u
Contact Polestar Space Luik : polestar@spaceliege.be  

#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending