De populairste bedrijfswagen van de eerste tien maanden van dit jaar is …

Dat de gehele automobielmarkt er in oktober op achteruitging ten opzichte van dezelfde maand in 2017, kon u al eerder op FLEET.be lezen. Nu beschikken we dankzij JATO ook over cijfers specifiek voor de fleetsector.

In oktober werden 20.259 bedrijfswagens ingeschreven, zelfstandigen uitgezonderd, lezen we in het rapport. Dat is een achteruitgang van 18,09% tegenover oktober 2017. Toch werden er dit jaar al 3,21% meer bedrijfswagens ingeschreven dan vorig jaar (246.933 vs. 239.263). Ter herinnering: op 31 augustus, aan de vooravond van de in voege treding van WLTP, stond de markt nog 11% sterker dan een jaar eerder. Na de invoering van de nieuwe testcyclus en de daaraan voorafgaande forse stijging van het aantal inschrijvingen, krijgen we dus een marktcorrectie.

Populairste merk

BMW is tot nu toe het populairste merk bij de bedrijfswagens.
Foto: de nieuwe 3 Reeks

BMW was de afgelopen twee maanden het populairste merk op de gehele markt en ook bij de bedrijfswagens doen de Duitsers het goed. Tot en met 31 oktober telt de constructeur uit München 25.150 ingeschreven bedrijfswagens in ons land, goed voor een marktaandeel van 10,18% en de titel van populairste bedrijfswagenmerk over de eerste tien maanden van dit jaar. Het gehele podium kleurt trouwens Duits met Volkswagen (24.907 eenheden) en Mercedes (22.951 eenheden) op plaatsen twee en drie.

Grootste procentuele stijger is Jeep, dat dit jaar maar liefst 106,7% meer bedrijfswagens verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Qua eenheden is het dan weer Peugeot dat de grootste stijging laat noteren: 2.688 wagens meer dan vorig jaar.

De top twintig per merk kan u hier raadplegen:

Populairste model

Bij de populairste fleetmodellen staat een oude getrouwe op kop: de Volkswagen Golf met 6.416 eenheden. Na de Golf volgen de Hyundai Tucson (5.049) en de Skoda Octavia (4961). De gehele top 20 kan u hieronder raadplegen:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!