Populariteit bedrijfswagen blijft stijgen

Gisteren publiceerde rekruteringsplatform Jobat haar jaarlijkse salariskompas, waarin het de verloning van de Belgen onderzocht. Ook de extralegale voordelen, waaronder de bedrijfswagen, werden onder de loep genomen.

Een recordaantal van 114.000 werknemers verleenden hun medewerking aan de enquête van het platform en zij krijgen heel wat extralegale voordelen. Zo zegt 74% van de ondervraagden maatijdcheques te krijgen, samen met de eindejaarspremie (72%) veruit het hoogste extralegale voordeel. Sterkste stijgers zijn dan weer een laptop van het werk (van 46% in 2019 naar 55% vandaag) en de mogelijkheid tot thuiswerken (van 33% naar 50%), beiden uiteraard gevolgen van de coronacrisis en de daarbij horende lockdown.

Woon-werkvergoeding minder populair

Eén van de zakkers in het lijstje is dan weer een vergoeding voor de woon-werkverplaatsing. 48 op de 100 werknemers kregen dit nog in 2019, vandaag nog maar 42, waarschijnlijk ook een gevolg van het vele thuiswerken. Dat laatste heeft dan weer geen invloed op de populariteit van de bedrijfswagen, die voor het vijfde jaar op rij groeit en vandaag in het loonpakket van 43 op de 100 werknemers zit.

“Bij profielen in management, ICT en consulting is een bedrijfswagen intussen de norm. Maar opvallend is dat ook steeds meer andere profielen, zoals in administratie en hr, op een bedrijfswagen kunnen rekenen”, aldus William Visterin, hoofdredacteur van Jobat.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending