Private lease: dé trend voor 2016

Opel-ADAM-281507-medium-optimized

In 2016 schreven we al een artikel over Private Lease, ziehier de update voor 2018!

De Belg heeft niet alleen een baksteen in de maag, hij heeft ook graag een auto op de oprit staan die van hem is. Of dat was althans tot op heden de traditie bij de particuliere klanten. Maar de vraag is of dat ook voor de toekomst wel het beste plan is. Want voor de aankoop van een splinternieuwe wagen moet je toch altijd een smak geld op tafel leggen, om nog maar te zwijgen van verzekeringen, verkeersbelasting, BIV, onderhoud, etc. En aangezien particulieren veel langer met hun auto rijden (gemiddeld 8 jaar en 6 maanden) valt de restwaarde aan het einde van de rit meestal ook tegen.Via private leasing huur je iedere maand voor een vast bedrag een auto en heb je voor de rest geen zorgen aan je hoofd. Niet dat private lease een nieuwe fenomeen is, het bestaat eigenlijk al jaren … Zo biedt Groep D’Ieteren het al heel lang aan. Alleen is de particuliere klant er nooit echt tuk op geweest.Maar dat zou wel eens kunnen veranderen in 2016 want het aanbod van private lease formules wordt niet alleen groter … de voorwaarden zijn echt interessant.

LeasePlan: je bent toch niet gek!

LeasePlan opende vorig jaar in oktober de debatten met een korte private lease actie (van 7 tot 13 oktober) in samenwerking met Media Markt. Het was een eenmalig aanbod voor een huur van een Opel Corsa gedurende twee jaar voor 189 euro per maand, afhankelijk van het aantal gereden kilometers kan dat oplopen tot 209 euro per maand. In januari komt LeasePlan met opnieuw met een soortgelijke actie. De actie loopt deze keer van 8 t.e.m. 24 januari 2016 en er worden twee modellen aangeboden: De Toyota Aygo (vanaf 179 euro per maand) en de Toyota Auris (vanaf 279 euro per maand).Bent u geïnteresseerd, dan kan u hier terecht.

Een andere leasingmaatschappij die zich aan private lease waagt, is DirectLease. Deze online leaser ziet in de privé markt een prima target voor zijn succesformule: scherpe prijzen en toch een complete service. Maar zijn ze bereid om zomaar iedereen een leasingwagen aan te bieden? Country 2014_AYGO_DPL_STAT_05__mid-optimizedManager Jean-Marc de Geus heeft daar het volgende over te zeggen: “De website zal zodanig opgebouwd zijn dat alleen potentië klanten die écht geïnteresseerd zijn, offertes aanvragen. We zullen op een speelse manier een vragenlijstje laten invullen, waardoor de mensen voor zichzelf kunnen uitmaken of privé-leasing iets is voor hen of niet. Veel mensen weten niet echt wat het inhoudt en daarom zullen ze op de website een soort ‘barometer’ vinden die hen helpt om een beslissing te nemen. Zelf zullen we ook letten op de kredietwaardigheid van potentiële klanten. Wie bij ons klant wil worden, zal loonfiches van de drie laatste maanden en zijn jongste belastingsaangifte moeten voorleggen. Voorts zullen we via de kredietcentrale controleren of er geen antecedenten zijn.”
DirectLease start zijn aanbod ook tijdens het Autosalon en doet dat met drie modellen: de Peugeot 108, de Opel Karl en de Kia Picanto. De prijzen beginnen vanaf 178 euro/maand. U vindt hier meer info. Overigens blijft het hier niet bij, want DirectLease wil ook heel snel modellen in het hogere segment aanbieden.

Autofabrikanten ruiken hun kans

Ook autofabrikanten zien private lease wel zitten.  Bovendien zorgt de lage rente ervoor dat ze lucratieve voorstellen kunnen doen aan de klanten. Twee merken die hier momenteel het voortouw nemen zijn Opel en Fiat.

opel corsaHet Opel Private Lease aanbod in België wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Belgische dealernetwerk en richt zich uitsluitend tot particulieren vanaf 23 jaar. De klant dient bij de dealer enkel een voertuig (model en uitrusting) te kiezen, een huurperiode (van 24 tot 48 maanden) vast te leggen en het aantal kilometers te schatten (max. 100.000 km). Deze elementen bepalen de huurprijs.Particulieren krijgen in het kader van het programma Opel Private Lease toegang tot het volledige gamma personenwagens van Opel, maar tot 31 januari loopt een specifieke campagne die zich focust op bepaalde versies van de ADAM, Corsa en Astra. Een vijfdeurs Opel Corsa Enjoy 1.2 ECOTEC (70 pk) is bijvoorbeeld te huur vanaf 199 euro per maand, inclusief btw (max. 24 maanden en 20.000 km).

Bij FIAT trappen ze hun private lease verhaal af tijdens het Autosalon en ze doen dat in samenwerking met Axus (ALD Automotive). Er is een Fiat-Tipo-1lanceringsaanbod van 359 euro/maand voor een Tipo 1.4  Opening Edition van 95 pk. Ook de Fiat 500, met zijn op het Salon van Brussel voorgesteld speciale serie CATWALK Edition Canon is beschikbaar in Private Lease. Deze rijkelijk uitgeruste 500 met 1.2 69 pk wordt aangeboden aan €291/maand. Andere modellen van het Fiat-gamma zijn eveneens beschikbaar met een private lease aanbod, zoals de Fiat 500C, Fiat 500L, Fiat 500L Trekking, Fiat 500Living en Fiat 500X.

Tijdens het Autosalon werd bekend dat ook Nissan, Renault en Volvo nu private lease gaan aanbieden. Ook een premiummerk zoals Mercedes-Benz en zijn zustermerk smart laten zich niet onbetuigd. De kans dat er nog veel andere merken volgen, lijkt evident.

Rijdende reclame

ikrijslim-optimizedWie we niet mogen vergeten in dit verhaal is www.ikrijslim.be. Dit initiatief is nu al enkele jaren op de markt en biedt je de mogelijkheid om voor één all-in prijs, die tot 60% lager ligt dan wanneer je de auto zelf koopt, een auto te huren met alles erop en eraan, zonder zorgen en aan een vooraf gekende kostprijs. Hoe doen ze dat? Door van je auto een rijdend reclamepaneel te maken. Adverteerders passen de rest van de huurprijs bij. Zoals je hier kan zien, hanteren ze behoorlijk straffe prijzen.

Hou er wel rekening mee dat er aan een aantal voorwaarden moet voldaan worden voor je een contract mag tekenen. De initiatiefnemers van ikrijslim doen eerst een screening om te zien of je wel in aanmerking komt. Tenslotte fungeer je als ambassadeur van het merk dat je wagen tooit. Voorts zijn de voertuigen ook uitgerust met een black box, die je rijgedrag monitort (acceleraties, verbruik, etc.)

Wat krijg je voor je geld?

De private lease verschilt eigenlijk niet echt van de leasingformules die aan bedrijven worden aangeboden. Het is een all-in formule waarin eigenlijk zowat alles inbegrepen is.

We bekeken het contract voor de Corsa van LeasePlan en zagen daarin vertrouwde zaken: verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, risicobehoud en rechtsbijstand, btw en verkeersbelasting, onderhoud, herstellingen, banden (onbeperkt), bijstand 24/7 met een vervangwagen gedurende 5 dagen bij pech en de financieringskosten. Hou er wel rekening mee dat je aan het einde van het contract eventueel moet bijbetalen voor schade aan het voertuig. Krassen, blutsen en schade van elke aard die niet hersteld werden tijdens de looptijd van het contract kunnen bij de terugname van het voertuig gefactureerd worden.

Conclusie

Wanneer u alleen de vergelijking maakt tussen de aankoopprijs en het maandelijkse bedrag dat u voor de leasing betaalt, zal u wellicht tot de conclusie komen dat het goedkoper is om gewoon een auto te kopen. Maar het totale kostenplaatje – en daar houdt de particulier zelden rekening mee – ligt hoger. Het is de optelsom van alle andere kosten (verzekering, onderhoud, taksen, etc.) die van private leasing een interessant alternatief maken.

#Auto #Autosalon 2016

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Vergotte 8790 Waregem

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Motor Village Brussels 1030 Schaarbeek
De Linde 2630 Aartselaar
Van Mossel / Bruyninx 3500 Hasselt
Van Mossel / Bruyninx 3900 Pelt
Kortrijk Motors  8500 Kortrijk
Gent Motors 9000 Gent
Gent Motors Noord 9031 Drongen
De Rocker Wetteren 9230 Wetteren
Aalst Motors 9300 Aalst
Gent Motors West 9870 Zulte

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Van Mossel Kia Center Aarschot 3200 Aarschot
Sterckx Motors 1500 Halle
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
KIA Nivelles 1400 Nivelles
Garage New 4AS 1070 Anderlecht
DWCC Vilvoorde 1800 Vilvoorde
DWCC Meise Wolvertem 1861 Wolvertem

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Mannès 1160 Auderghem
Hedin Automotive Lier 2500 Lier
Hedin Automotive Kontich 2550 Kontich
Hedin Automotive Berlaar 2590 Berlaar
Hedin Automotive Brasschaat 2930 Brasschaat
GMS Leuven 3001 Heverlee
Hedin Automotive Boortmeerbeek 3190 Boortmeerbeek
Groep JAM Hasselt 3500 Hasselt
Groep JAM Dilsen-Stokkem 3650 Dilsen-Stokkem
Groep JAM Lommel 3920 Lommel
Groep JAM Bree 3960 Bree
Bernard 4280 Hannut
CentrEtoile 4500 Huy
Hedin Automotive Gent 9000 Gent
Hedin Automotive Sint-Niklaas 9100 Sint-Niklaas
Hedin Automotive Lokeren 9160 Lokeren
Hedin Automotive Aalst 9320 Aalst
Hedin Automotive Ninove 9406 Ninove
Hedin Automotive Zottegem 9620 Zottegem
Hedin Automotive Sint-Martens-Latem 9830 Sint-Martens-Latem
Hedin Automotive Eeklo 9900 Eeklo

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Nissan Beerens Wijnegem 2110 Wijnegem
Nissan Beerens Antwerpen 2030 Antwerpen
Nissan Beerens Aartselaar 2630 Aartselaar
Leo Peeters Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Leo Peeters Mechelen 2800 Mechelen
Leo Peeters Keerbergen 3140 Keerbergen
Leo Peeters Aarschot 3200 Aarschot
De Witte 9170 Sint-Gillis-Waas
CAR Avenue Seraing 4100 Seraing
CAR Avenue Liège 4020 Li
Car Avenue Ital Waver 1300 Waver
Car Avenue Ital Waterloo 1410 Waterloo
Car Avenue Ital Nijvel 1402 Nijvel

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Opel Beerens 1932 Zaventem
Imacar Sint-Niklaas Vanhoecke – Opel 9100 Sint-Niklaas
Imacar Dendermonde De Keukeleire – Opel 9200 Dendermonde
Group Pashuysen by Wittockx 3200 Aarschot
Group Pashuysen by Soers 3300 Tienen
François Arlon 6700 Arlon
Deleersnyder 9050 Gent
Declerc Naninne – Namur 5100 Naninne
Declerc Marche Motors 6900 Marche-en-Famenne
Declerc Gembloux 5030 Gembloux
Bounameaux 4000 Li
BHs Motors 4340 Awans
Autostad Leuven 3020 Leuven

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Van Mossel Aarschot 3200 Aarschot
PSA Retail Meiser 1030 Schaarbeek
PSA Retail Mechelen 2800 Mechelen
PSA Retail Drogenbos 1620 Drogenbos
PSA Retail Brussels 1000 Brussel
PSA Retail Antwerpen 2610 Wilrijk
Peugeot Traxxion Waarschoot 9950 Waarschoot
Peugeot Traxxion Tielt 8700 Tielt
Peugeot Traxxion Evergem 9940 Evergem
Peugeot Traxxion Deinze 9800 Deinze
Peugeot Automotive Group Duran 9700 Oudenaarde
Ollivier 1410 Waterloo
Imacar Wetteren De Keukeleire – Peugeot 9230 Wetteren
Imacar Sint-Niklaas Vanhoecke – Peugeot 9100 Sint-Niklaas
Imacar Heusden De Keukeleire – Peugeot 9070 Heusden
Imacar Dendermonde De Keukeleire – Peugeot 9200 Dendermonde
Imacar Bornem – Peugeot 2880 Bornem
Garage Duran Ieper 8900 Ieper
Automotive Group Waregem 8790 Waregem
Automotive Group Roeselare 8800 Roeselare

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Valckenier Zaventem 1930 Zaventem
Valckenier Ninove 9400 Aalst
Valckenier Londerzeel 1840 Londerzeel
Valckenier Kobbegem 1730 Asse
Valckenier Aalst 9300 Aalst
Group Pashuysen Tienen 3300 Tienen
Group Pashuysen Sint-Truiden 3800 Sint-Truiden
Group Pashuysen Leuven 3012 Leuven
Group Pashuysen Genk 3600 Genk
Group Pashuysen Aarschot 3200 Aarschot
Devos-Capoen Roeselare 8800 Roeselare
Devos-Capoen Menen 8930 Menen
Devos-Capoen Kuurne 8520 Kuurne
Autopartners Temse 9140 Temse
Autopartners Mechelen 2800 Mechelen
Autopartners Bornem 2880 Bornem
Autopartners Aartselaar 2630 Aartselaar

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Jennes 3200 Aarschot

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Jennes 1830 Machelen

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Mannès 1160 Auderghem
CentrEtoile 4500 Huy

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Toyota Beerens Antwerpen 2030 Antwerpen
Toyota Beerens Aartselaar 2630 Aartselaar
Telle Père Telle Fils 1050 Elsene
Gégo Sombreffe 5140 Sombreffe
Gégo Naninne 5100 Namur
Garage Willy Hybrid Test Drive Center 2550 Kontich
Garage Van Dijck 2960 Brecht
Garage Pieters 9190 Stekene
CIAC Toyota Gent 9040 St-Amandsberg
Car Avenue Ital Waver 1300 Waver
Car Avenue Ital Waterloo 1410 Waterloo
Car Avenue Ital Perwez 1360 Perwez
Car Avenue Ital Nijvel 1400 Nijvel
Automotive Mechelen 2800 Mechelen

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Vergotte 8790 Waregem
Jennes 3190 Boortmeerbeek

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Volvo Malcorps Motors 1300 Wavre
Sterckx – De Smet Halle 1500 Halle
Sterckx – De Smet Drogenbos 1620 Drogenbos
Sterckx – De Smet Rode 1640 Sint-Genesius-Rode
Sterckx – De Smet Zellik 1731 Asse-Zellik
Lacom Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Scancar Antwerpen 2100 Antwerpen
Scancar Lier 2500 Lier
Scancar Wilrijk 2610 Wilrijk
Vermant Mechelen 2800 Mechelen
Scancar Brasschaat 2930 Brasschaat
Lacom Leuven 3001 Leuven
Garage Rutten Hechtel 3940 Hechtel-Eksel
Nordicar 4000 Li
Scandia 4530 Villers-Le-Bouillet
Novabil Tournai 7500 Tournai
Novabil Moeskroen 7700 Moeskroen
Novabil Mouscron 7700 Mouscron
Automobilia Brugge 8200 Brugge
Automobilia Oostende 8400 Oostende
Novabil Kortrijk 8500 Kortrijk
Automobilia Zarren 8610 Zarren
Automobilia Veurne 8630 Veurne
Automobilia Tielt 8700 Tielt
Waregem Cars 8790 Waregem
Automobilia Roeselare 8800 Roeselare
ACG Automobiel Center Gent 9050 Gent
Van Kasteren Sint-Niklaas 9100 Sint-Niklaas
De Keulenaer 9120 Beveren
Van Kasteren Dendermonde 9200 Dendermonde
ACG Deinze 9800 Deinze
ACG Van Schoubroek Motors 9940 Evergem
Trending