PriviLease, een private lease-formule van LeasePlan in Frankrijk

In Frankrijk heeft LeasePlan twee ijzers in het vuur: de aantrekkingskracht van een bedrijfswagen als voordeel en de neiging om het gebruik van een voertuig hoger in te schatten dan het bezit ervan.

Op die manier is het PriviLease-aanbod ontstaan. Dit biedt de medewerkers van LeasePlan-klanten (met meer dan 50 werknemers) de mogelijkheid om toegang te krijgen tot lange termijn huur voor privédoeleinden.

Door de integratie van onderhoud, verzekering en pechverlening worden de risico’s op torenhoge facturen en onaangename verrassingen onder de mat geveegd. Bovendien voorziet de LeasePlan-verzekering een all-in garantie van 1.200 euro voor mogelijke kosten bij de teruggave van het voertuig. Dit aanbod is uniek op de markt.

Een webportaal op maat van de werknemers

De werknemer krijgt toegang tot een online showroom van zijn eigen werkgever. Deze PriviLease-showroom stelt een gamma voor van merken en modellen in de belangrijkste segmenten van de markt: stadsauto’s, compacte wagens, gezinswagens, SUV’s of monovolumewagens voor 10.000, 15.000, 20.000 of 25.000 kilometer/jaar op 24, 36 of 48 maanden.

De online catalogus zal op regelmatige tijdstippen worden geüpdatet zodat de gebruiker steeds toegang heeft tot het beste van het beste.

In België?

LeasePlan biedt reeds private lease-oplossingen aan in België, maar dan eerder sporadisch. Het gaat dan meestal over (zeer) tijdelijke acties die voorgesteld worden in samenwerking met Media Markt.

We konden nog geen antwoord losweken op onze vraag of PriviLease ook in België zal uitgerold worden. Rekening houdend met het beleid van LeasePlan Corporation om in alle landen dezelfde formules aan te bieden, is het mogelijk dat PriviLease ook in ons land zal aangeboden worden. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat dit er snel komt…

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!