PS wil hogere kilometervergoeding

De brandstofprijzen swingen de pan uit, met E10 (de vroegere euro 95) dat gisteren door het symbolische plafond van 2 euro per liter ging. Heel wat Belgen vragen een oplossing van de politiek. De Franstalige socialisten kijken naar de kilometervergoeding, het bedrag dat werknemers krijgen voor verplaatsingen in opdracht van de werkgever.

Gisteren lanceerde de PS heel wat voorstellen om de koopkracht van de Belgen te verhogen. Daarbij de vraag om de kilometervergoeding van werknemers in de privésector gelijk te stellen aan die van ambtenaren. Die laatste categorie krijgt nu 0,3707 euro, maar dat bedrag wordt binnenkort geïndexeerd.

 ”De PS wil dat alle werknemers in de privésector voortaan dezelfde minimumvergoeding krijgen als de federale ambtenaren voor hun verplaatsingen in opdracht van de werkgever””, legt Geert Vermeir van hr-dienstverlener SD Worx uit. in Het Laatste Nieuws Als het van de PS afhangt, zouden álle werknemers in de privésector voortaan ook recht hebben op minimaal 0,3707 euro per afgelegde kilometer.”

Eind deze maand witte rook?

Regeringspartij PS drukte bij monde van voorzitter Paul Magnette alvast de hoop uit om eind deze maand over de reeks voorstellen van de socialisten in debat te gaan met de andere regeringspartijen, ook over dat van de kilometervergoeding. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending