PSA en BNP Paribas creëren nieuwe entiteit voor de financiële diensten van Opel en Vauxhall

De Groep PSA en BNP Paribas hebben de gezamenlijke overname van de financieringsmaatschappijen van Opel en Vauxhall afgerond.

Daarmee creëert het duo een nieuwe organisatie die bestaat uit Opel Bank, Opel Financial Services en Vauxhall Finance. Deze organisatie zal kunnen profiteren van de expertise van de PSA Finance Bank en BNP Paribas Personal Finance, specialist op het gebied van automobielfinancieringen.

Van links naar rechts : Erhard Paulat, Pascal Brasseur en Alexandre Sorel

De financiële activiteiten van Opel / Vauxhall zijn essentieel voor de commerciële service van zowat 1 800 concessiehouders in 11 Europese landen. Ze bestaan uit een compleet gamma aan financieringsmogelijkheden aan voor de automobiel: autokredieten, verhuur- en servicecontracten, financieringsproducten en verzekeringen voor de concessiehouders. Op het einde van 2016 was dit tezamen goed voor een uitstaand bedrag van ongeveer 9,6 miljard euro.

Alexandre Sorel, CEO, Pascal Brasseur en Erhard Paulat, beiden Deputy CEO, zullen de leiding nemen van de nieuwe organisatie.

Deze nieuwe directie zal binnen 100 dagen een strategisch plan voorstellen met de steun van de PSA Finance Bank en BNP Paribas Personal Finance. Het doel van het plan is om de ontwikkeling van de entiteit te versnellen en competitieve voorstellen te kunnen doen aan de klanten van Opel en Vauxhall.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!