Q8 biedt met Neste MY Renewable Diesel HVO100 op grotere schaal aan

Q8 biedt vanaf nu in zijn tankstations voor personenwagens een HVO100-product (Hydrotreated Vegetable Oil) aan: Neste MY Renewable Diesel™, geproduceerd uit 100% hernieuwbare grondstoffen.

Daarmee introduceert het bedrijf deze hernieuwbare diesel op grotere schaal in België via een partnerschap met het Finse bedrijf Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof. Met Neste MY Renewable Diesel kan je de uitstoot van broeikasgassen tot 90%* verminderen in vergelijking met fossiele diesel.

Neste MY Renewable Diesel is een premium diesel die volledig gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen. Dit helpt de uitstoot van broeikasgassen (BKG) tot 90%* te verminderen. De door Neste geproduceerde hernieuwbare diesel is een zogenaamde ‘drop-in’-brandstof, die volledig compatibel is met alle dieselmotoren en geen aanpassingen aan de bestaande voertuigen of brandstofdistributie-infrastructuur vereist. 

Neste MY Renewable Diesel is nu verkrijgbaar bij Q8 Zaventem/Nossegem, Q8 easy Rotselaar Wingepark en Q8 Mechelen, Brusselsesteenweg. In de loop van oktober komen er nog vier locaties bij: Q8 Lokeren, Q8 E34 Ranst richting Turnhout en Q8 E42 in Verlaine (beide richtingen). “Deze locaties werden strategisch gekozen om de ontwikkeling van de markt te ondersteunen”, legt Sven Dochez, Director Supply & Innovation bij Q8, uit. “En onze ambities houden hier niet op. Als dit aanbod succesvol is, zullen we de implementatie in ons netwerk uitbreiden.”     

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending