Renault Espace wordt hybride SUV

Onze voorspelling enkele weken geleden was juist: de Renault Espace past zich aan de nieuwe tijdsgeest aan. Niet alleen vervelt de grote Fransman van monovolume naar SUV, ook onder de motorkap zijn er veranderingen.

De Espace wordt nog niet volledig elektrisch, maar gaat voortaan door het leven als zelfopladende hybride. Eentje met maar liefst drie motoren! De 130 pk sterke 1.2-driecilinder-turbobenzinemotor wordt immers bijgestaan door twee elektromotoren. De hoofdmotor levert 70 pk en verzekert de elektrische aandrijving. Een secundaire elektromotor (High-voltage Starter Generator of HSG) van 25 pk start de verbrandingsmotor en verzorgt de schakelovergangen. Systeemvermogen? 200 pk! 0:100 km/u? 8,8 seconden! En dat met een verbruik van 4,6 tot 4,9 l/100 km en een CO2-uitstoot van 104 tot 111 g/km.

Andere trucjes die de nieuwe Espace kent, zijn vierwielsturing (althans in de hoogste uitvoeringen), waardoor zijn draaicirkel vergelijkbaar is met die van de veel kleinere Renault Clio, maar liefst 32 ADAS-rijhulpsystemen en over the air upgrades van het infotainmentsysteem, dat draait op software die samen met Google werd ontwikkeld.

Derde zitrij

Dat brengt ons meteen binnen in de wagen. Daar treffen we dus het een horizontaal van 12,3 duim op het dashboard aan, samen met een verticaal aanraakscherm van 12 duim in het midden van de boordplank. Je kan er onder andere mee navigeren via Google Maps en apps downloaden uit de Play Store.

Veel nieuwigheden dus, maar de Espace blijft zijn naam als auto met veel ruimte uiteraard trouw. Hij mag immers 14 centimeter gekrompen zijn, maar de binnenruimte is met een wielbasis van 2,73 meter ruimer dan voorheen. Optioneel kan je kiezen voor een derde zitrij en de kofferinhoud beslaat in de versie met vijf zitplaatsen tot 777 liter, ruimte zat dus.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine