Renta-cijfers : de leasingmarkt floreert!

Tijdens de traditionele Renta-happening (woensdag 27 september) vierde de Belgische Federatie van Voertuigen Verhuurders zijn 60-ste verjaardag. Het uitgelezen moment om enkele kerncijfers voor te stellen rond de activiteiten van de 50 leden.

Enkele cijfers

De Renta-leden vertegenwoordigen 375.000 voertuigen in lange termijn verhuur en 20.000 voertuigen in korte termijn verhuur (personenwagens, bestelwagens en vrachtwagens).

Tijdens het eerste semester van 2017 hebben de Renta-leden samen 24% van alle verkochte voertuigen in België ingeschreven en 50% van alle verkochte voertuigen in de B2B-markt.

Frank Van Gool : Een paradox

“Het is een paradox : de overheid doet er alles aan om de mensen richting alternatief transport te duwen maar tegelijkertijd floreert de automobielmarkt als nooit tevoren”, stelt Frank Van Gool, Directeur van Renta vast.

“De markt van de bedrijfswagens doet het goed en zeker die van de leasing. Eind juli noteerden onze leden een toename van de bestellingen met 13% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar … en dat was al een recordjaar met 130.000 bestellingen, waarvan 7.000 in private lease.”

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!