Renta: geeft carsharing korte termijn verhuur een duw in de rug?

Tijdens de Renta Happening gisterenavond 22 september, maakte de Belgische federatie van voertuigenverhuurders de statistieken bekend van de korte termijn verhuur in ons land.

Het totale volume van de markt steeg met 7% tussen 2014 en 2015. Het belangrijke segment van luchthavens/treinstations, dat 24% van de markt vertegenwoordigde in 2015, kende een stijging van 24% in volume maar slechts 11% in zakencijfer. “Dat komt omdat de prijzen onder druk staan”, luidt het bij Renta.

De lokale markt (vooral business) van de personenwagens steeg met 4% in volume en 2% in zakencijfer. 

Zorgt carsharing voor een positief effect ?

In Brussel zijn er momenteel meerdere grote initiatieven voor carsharing. “Deze trend om van bezit over te stappen naar gebruik, zou positieve gevolgen kunnen hebben voor de verhuring van auto’s in het algemeen”, luidt het bij Renta. Maar is een een “maar” …”Een te groot aanbod en het feit dat de consument nog moet overtuigd worden van dit concept, zou de verhuurprijzen nog meer onder druk kunnen zetten.”

De Renta-leden die statistieken hebben geleverd over de markt van de korte termijn verhuur, vertegenwoordigen 90% van de verhuur op luchthavens en in treinstations en ook 80% van de lokale markt.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!