Rider 550, de nieuwe TomTom-GPS voor motorrijders

TomTom kondigt zijn nieuwe GPS-model aan, dat specifiek ontworpen is voor motorrijders: de TomTom Rider 550, die enkele nieuwe functies herbergt die hem nog reactiever, nog intelligenter en nog geconnecteerder maken.

Updates via wi-fi

Totdie nieuwe functies behoort de update van het apparaat via wi-fi: zo heb je geen nood aan kabels of een computer om de kaarten en de gevarenzones te kunnen updaten. De updates zullen automatisch gedownload worden wanneer de GPS in de nabijheid van een geschikt wi-fipunt komt.

TomTom Road Trips en My Drive

De nieuwe TomTom Rider 550 laat motorrijders toe om de databank met routes van TomTom Road Trips te raadplegen. Hierdoor kunnen ze één van de 150 meest pittoreske routes ter wereld verkennen.

Deze lijst met routes is ook direct raadpleegbaar via de TomTom MyDrive functie, van waaruit motorrijders ook aanpassingen kunnen uitvoeren en haltes toevoegen aan het parcours.

Daarenboven kan de motorrijder, met dank aan de beschikbaarheid van TripAdvisor op het systeem, om gemakkelijk een reservatie te maken op de leukste plekken. Eens het parcours gefinaliseerd is, kunnen motorrijders met één klik de gegevens synchroniseren met hun TomTom Rider 550.

Interactie

De nieuwe, snellere quad-coreprocessor biedt betere prestaties en een vlottere navigatie-ervaring.Ten slotte kunnen ze met hun telefoon communiceren via stemassistenten van Siri en Google Now. Zelfs smartphoneberichten kunnen voorgelezen worden via een headset.

Net als bij de vorige modellen in het assortiment heeft de TomTom RIDER 550 een handschoenvriendelijk 4.3″-touchscreen. Dit scherm is zelfs goed te bedienen op de meest bochtige en heuvelachtige wegen en rondritten. Ook kunnen motorrijders de ritten opslaan die ze rechtstreeks op het apparaat hebben genomen. De TomTom RIDER 550 wordt geleverd met duizenden speciaal geselecteerde Points of Interest (PoI).

Vanaf 399 euro

De nieuwe RIDER 550 is vanaf april 2018 beschikbaar in twee versies:

  • TomTom RIDER 550 – met een prijs van 399€
  • TomTom RIDER 550 Premium Pack met wagenkit, anti-diefstalsysteem en protectiehoes- voor een prijs van 499€

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!