Schijnwerpers op elektrisch rijden tijdens Epic Electric Experience van Athlon Belgium

Copyright: Athlon

Fleetmanagers, dealers en importeurs verzamelden op een zonnige donderdag 22 september in Watt17, de voormalige elektriciteitscentrale in Heusden-Zolder, voor ‘Epic Electric, georganiseerd door Athlon Belgium. De dag stond volledig in het teken van elektrisch rijden en elektrificatie van de bedrijfsvloot. Op het programma: een talkshow over de laatste nieuwigheden en primeurs, ​ waaronder de Lightyear 0, ​ workshops, keynotes en een indrukwekkende line-up van 70 EV’s voor testritten.

Tijdens dit event hebben we gezien hoe groot het aanbod EV’s ondertussen is en wat er nog aan zit te komen. Dat is indrukwekkend. Zoals de Lightyear 0, die we als eerste mobiliteitsaanbieder aan onze klanten hebben kunnen tonen. Speciaal voor deze dag hebben we ook de Tesla Roadster, ​ waarmee Athlon Belgium de eerste leasingmaatschappij was die in België investeerde in elektrische mobiliteit, vanuit Autoworld naar Watt17 gebracht. Deze wagen transformeerde de auto-industrie en was voor Athlon een belangrijke mijlpaal in de ambitie rondom elektrisch rijden en een bevestiging van onze pioniersrol.”

Michiel Alferink, algemeen directeur van Athlon Belgium

We bevinden ons in een zogenoemde perfecte storm, waarbij diverse crises zich tegelijkertijd openbaren. Misschien daardoor ook het juiste moment om mobiliteit verder te verduurzamen en reisgedrag te veranderen? Kunnen elektrische auto’s de wereld veranderen? Ik denk van wel. Maar die elektrische auto’s hebben ons mensen hard nodig. Mensen die bereid zijn om hun gewoontes te veranderen en leiderschap te tonen. Het is tijd om de elektrificatie te versnellen, maar dat kunnen we alleen als ieder zijn verantwoordelijkheid neemt en we het samen doen. Daarom wil ik mensen vooral inspireren met een focus op de mogelijkheden.”

Alexander Heijkamp, Sustainability en CSR directeur van Athlon International
Copyright: Athlon

“Talking – Learning – Testing” ​

De Epic Electric Experience was dagvullend: na een verwelkoming door algemeen directeur Michiel Alferink en commercieel directeur Marie Lejeune, zorgde klimaatexperte Jill Peeters met een keynote over klimaatverandering en CO2-emissies voor een gepaste opwarmer van de dag. Vervolgens deelde Athlon’s internationale Sustainability en CSR Director Alexander Heijkamp zijn inzichten over de juiste EV-mindset. ​

Opgedeeld in 3 groepen werden de ruim 250 aanwezigen vervolgens volledig ondergedompeld in de EV-wereld. Voor de echte experience konden ze een testrit maken in één van de ruim 70 nieuwste elektrische wagens, inclusief tal van primeurs. Tijdens een talkshow kwam het nieuwste wat de autowereld vandaag op elektrisch vlak te bieden aan bod. Met als grootste primeur de Lightyear 0, de eerste zonneauto ter wereld en volgens de producent direct ook de meest zuinige en aerodynamische EV. Experts van Athlon en van bandenspecialist Qteam gingen tijdens workshops dieper in op onderwerpen zoals de fiscale veranderingen tussen nu en 2031, laadoplossingen, het mobiliteitsbudget, rijveiligheid en aangepaste banden. Als kers op de taart sloot cabaretier Bert Kruismans de dag af met zijn eigenzinnige, ludieke kijk op de feiten.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine