Sebastien Laebens (Audi): “Een aanzienlijk fleetvolume met onze BEV en PHEV modellen”

Eind 2020 stuurden we een lijst met eindejaarsvragen naar alle Fleet Managers. De komende dagen leest u hun antwoorden hier. We beginnen met Sebastien Laebens, Fleet Manager van Audi.

Wat waren de meest opvallende trends tijdens 2020 bij uw klanten?

Tijdens de eerste lockdown zagen we een uitstelgedrag bij sommige klanten met ook verlenging van leasecontracten. Vanaf mei was er wel een inhaalbeweging. Eén van de belangrijkste tendensen voor ons is de grotere vraag geweest naar BEV- en PHEV-modellen. De COVID_19 pandemie heeft zeker een effect gehad op de versnelling van de vergroening van car policies. Dat konden we zelf vaststellen door een toenemende vraag naar onze Audi e-tron en onze PHEV modellen.

Hoe hield u contact met uw klanten de afgelopen maanden? Hebben de lockdowns ervoor gezorgd dat de digitalisering versneld werd?

Onder het motto ‘Fleet Business is People Business’ hebben we tal van initiatieven geïmplementeerd om het contact met onze fleet klanten te behouden. Zo werden er specifieke Teams Meetings op D’Ieteren Fleet groepsniveau georganiseerd met de leasemaatschappijen om te bekijken wat er langs hun kant verwacht werd van ons en wat hun noden waren.

Zette de trend naar elektrificatie zich door bij uw klanten? Wat verwacht u op dat vlak van 2021?

Er was sinds de eerste lockdown al een groeiende vraag naar alternatieve aandrijvingen en een nog groter wordende vraag in ondersteuning naar car policies op basis van TCO budgetten. Mede dankzij een uitgebreid productportfolio in deze alternatieve technologieën verwachten we volgend jaar een aanzienlijk fleet volume te realiseren met onze BEV en PHEV modellen. Met de komst van onder andere de Q3 en Q3 Sportback TFSI e (PHEV), de Q5 Sportback TFSI e (PHEV), de Audi Q4 e-tron, de Audi Q4 (BEV) Sportback e-tron (BEV) en de Audi e-tron GT (BEV) die ons huidig aanbod zullen vervoegen, zijn we er helemaal klaar voor!

Hoe zijn de verhoudingen vandaag (in verkochte aantallen) van de verschillende aandrijfvormen?

  • 8% full elektrisch
  • 13% PHEV
  • 50% Diesel
  • 29% Benzine

Wat is momenteel uw bedrijfswagen? En wat wordt uw volgende?

Momenteel een Audi A6 Avant 40 TDI quattro en mijn volgende zal een Audi Q5 50 TFSI e zijn.

Hebt u tijdens de lockdown periodes ook positieve zaken ontdekt/geleerd?

Het positieve aan thuiswerken,  is dat ik nog nooit zoveel in (digitaal) contact ben geweest met de verschillende departementen binnenin D’Ieteren. In de toekomst zal ik ook eerst overwegen of een verplaatsing naar kantoor echt noodzakelijk is, vooraleer ik elke morgen in mijn wagens stap tijdens het spitsuur om de file nog wat aan te dikken.

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Quentin Praet (quentin.praet@effectivemedia.be / 0477 22 42 77) of Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33).

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-ville
Vergotte 8790 Waregem
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending