Securex: De Belg wil zijn bedrijfswagen inruilen voor een wagen van een lagere categorie

De flexibele samenstelling van een loonpakket, ook wel gekend als een cafetariaplan, is een erg populair voordeel bij Belgische werknemers. Dat blijkt uit een studie die HR-specialist Securex recent voerde bij een representatief staal van 1522 werknemers.

Uit de studie blijkt dat:

  • 71% van de werknemers zijn loonpakket flexibel wil kunnen samenstellen op basis van zijn eigen behoeftes. Vooral omtrent  de bedrijfswagen, het  extralegaal verlof en de bonus willen werknemers meer flexibiliteit.
  • Meer dan één op 6 Belgische werknemers (17%) vandaag die mogelijkheid al heeft.
  • 1 op 4 werknemers onder 30 jaar al over een flexibel pakket beschikt. Bij kaderleden stijgt dit zelfs tot bijna één op drie.

Een cafetariaplan is een initiatief waarbij een werkgever het loonpakket van zijn werknemers deels zelf laat invullen op basis van hun eigen noden en voorkeuren.

Securex stelt vast dat veel werknemers vragende partij zijn voor een cafetariaplan: Maar liefst drie op vier Belgische werknemers wil zijn loonpakket flexibel samenstellen. Ze willen vooral meer persoonlijke keuzes kunnen maken rond hun bonus (39%), het extralegaal verlof (41%) en de bedrijfswagen (41%). De helft wil zijn bedrijfswagen zelfs inruilen voor een wagen van een lagere categorie.

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!