Shell start samenwerking met IONITY-netwerk van laadpalen

 

Shell heeft een overeenkomst gesloten met IONITY. Deze joint venture van BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met Audi en Porsche – is opgericht om langs de belangrijkste Europese snelwegen een netwerk van oplaadpunten met een laadvermogen van 350 kilowatt te bouwen.

Hiermee kunnen de nieuwste elektrische auto’s gemiddeld in vijf tot acht minuten worden opgeladen. Dit is tot wel drie keer sneller dan de huidige beschikbare laadpalen. In eerste instantie zullen de snelle oplaadpunten op tachtig Shell autostrade stations worden geïnstalleerd, verspreid over tien Europese landen.

Schonere energie-oplossingen

De overeenkomst past in de ambitie van Shell om wereldwijd meer en schonere energie-oplossingen te realiseren. Onlangs nam Shell al NewMotion over, één van de grootste aanbieders in Europa van elektrische oplaadpalen voor thuis, op het werk en onderweg.

  • Het netwerk van IONITY, dat circa 400 snellaadpunten zal omvatten, zal lange elektrische autoritten mogelijk maken door diverse Europese landen.
  • Shell en IONITY gaan samenwerken in België, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Polen, Slowakije, Slovenië en het Verenigd Koninkrijk.
  • In de desbetreffende Shell tankstations zullen naar alle verwachting vier tot zes IONITY-laadpalen beschikbaar zijn.
  • Dit netwerk, met een laadvermogen van tot wel 350 kilowatt, zal het mogelijk maken om geschikte auto’s aanzienlijk sneller op te laden. Bovendien zal het zowel de huidige elektrische modellen als de volgende generatie met de meest geavanceerde technologie ondersteunen.
  • De oplaadpunten zullen gebruik maken van het gecombineerd laadsysteem (CCS), het systeem dat vereist is voor de meeste Europese en Amerikaanse elektrische auto’s.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto