Sneak preview: nieuwe Mitsubishi ASX in première op het Autosalon

Gedurende de hele periode van het Brusselse Autosalon dat nu zaterdag zijn deuren opent voor het grote publiek, brengen we u alle dagen updates over de nieuwigheden die u er kan bewonderen. We openen de debatten met een sneak preview van Mitsubishi, dat er in Belgische première zijn vernieuwde ASX voorstelt. Met meer dan 1.100.000 verkochte exemplaren sinds zijn lancering in 2010 is de ASX een wereldwijde hit voor Mitsubishi Motors Corporation (MMC). Hij was bovendien een vroeg antwoord op de snel groeiende groep van de C-segment SUV’s.

De gefacelifte versie krijgt het zogenaamde Dynamic Shield, Mitsubishi’s nieuwe visuele identiteit. Dit Dynamic Shield zagen we voor het eerst op het Outlander PHEV Concept-S prototype uit 2014. Het moet de functionaliteit en de geruststellende veiligheid uitstralen die zo nauw verweven zijn met Mitsubishi’s SUV’s dankzij dikke verchroomde bogen aan weerszijden van het radiatorrooster. Die omvatten het diamantlogo om zo een driedimensionale suggestie van beweging te creëren. Bij de ASX werd daarom de voorbumper hertekend om de verchroomde bogen te kunnen omvatten, terwijl het middelste deel zwart is gemaakt naar het voorbeeld van de New Outlander. Het bovenste radiatorrooster bestaat voortaan uit dunne, zwarte horizontale latten en is verbonden met de koplampen voor een meer geïntegreerde look

Naast deze nieuwe voorkant krijgen de Europese versies van de 2017 ASX bovendien nog een haaievinantenne, een stoelvulling in de achterbank die meer steun biedt en een nieuwe stoelbekleding.

Deze cosmetische veranderingen komen er na de meest recente verbeteringen die aan de Europese ASX zijn aangebracht:

  • Nieuwe 1.6-dieselmotor met 114 pk (met Auto Stop & Go, manuele 6-versnellingsbak en keuze tussen 2WD of 4WD)
  • Onderhoudsinterval verlengd tot 20.000 km
  • Nieuwe features (meerspaaks lichtmetalen 18”-velgen, zwart pianolak-accent op stuurwiel, elektrochrome binnenspiegel, etc,…)

Outlander PHEV MY 2017

Naast de ASX prijkt ook de Outlander PHEV 2017 op de stand van de Japanse constructeur. Één jaar nadat hij volledig is vernieuwd en zes maanden nadat het 100.000ste exemplaar is verkocht blijft Mitsubishi’s technologische vlaggenschip zijn troeven versterken om op die manier zijn status als bestverkochte plug-in hybride ter wereld te bestendigen. De belangrijkste nieuwigheden:

  • EV-schakelaar – voorkomt dat de PHEV overschakelt op de hybride modus, voor wie graag volledig elektrisch wil blijven rijden
  • Elektrische parkeerrem & Brake Auto Hold
  • Blind Spot Warning (BSW) + Rear Cross Traffic Alert (RCTA) – waarschuwt de bestuurder voor achteropkomende voertuigen die zich buiten zijn gezichtsveld bevinden
  • Pedestrian Detection Function (voetgangerdetectie) toegevoegd aan het verbeterd Forward Collision Mitigation system (FCM)
  • Automatische grootlichten
  • LED-mistlampen vooraan
  • AC 1500W-aansluiting (tot 1.500 Watt): aansluiting voor elektrische apparaten tot 1.500 Watt (voor buitenactiviteiten, noodgevallen,…). De EV-batterij levert tot 4 uur stroom, waarna de benzinemotor naadloos de stroomproductie overneemt.

 

#Auto #Auto #Business Driver

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Houman 2820 Rijmenam
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending