Sogalux Charleroi treedt toe tot SAGA-netwerk (RCM)

Dit weekend hebben we de overname van vier Sogalux-sites door Car Avenue aangekondigd. Het was nog steeds een mysterie wat er zou gebeuren met de Sogalux site in Charleroi. Het mysterie is nu opgelost: Cofinpar heeft Sogalux Charleroi verkocht aan SAGA Mercedes-Benz (RCM België).

Na SAGA-Piret (5 vestigingen van Mercedes-Benz in Wallonië) integreert RCM België nu het team van Mercedes-Benz Sogalux Charleroi, onder voorbehoud van de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit.

In 2019 verdeelde Sogalux Charleroi 1.095 nieuwe voertuigen en 350 nieuwe bedrijfsvoertuigen voor een omzet van 64 miljoen euro.

Met deze overname zijn er nu 6 SAGA-dealers in België. Zij zullen meer dan 3.000 nieuwe Mercedessen en 700 nieuwe bedrijfsvoertuigen in Wallonië verdelen.

SAGA-Piret is onlangs door Mercedes-Benz België verkozen tot Beste Dealer 2019 en zal binnenkort een nieuwe pilootvestiging in Nijvel openen, volgens de nieuwe normen van de fabrikant (MAR 2020-normen).

SAGA-Piret staat op het punt om een nieuwe vestiging volgens de nieuwe Mercedes-Benz normen in gebruik te nemen.

RCM, met zijn hoofdkantoor in de Vendée, had in 2019 een omzet van 1,160 miljard euro (met de merken Mercedes-Benz, Toyota-Lexus en Porsche). Er werken 2050 mensen.

SAGA is aanwezig in België en Zwitserland en heeft een verkooppotentieel van meer dan 8.000 nieuwe en 8.100 tweedehandsvoertuigen, 2.000 bedrijfsvoertuigen en 700 industriële voertuigen van het merk Ster.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine