Solidariteit voor het Gezin neemt meer dan 700 Toyota hybride wagens in gebruik

Solidariteit voor het Gezin maakt een statement door 700 Toyota Hybride wagens in gebruik te nemen. Nooit gezien in België en zelfs in Europa de grootste levering van hybride wagens ooit aan een zorgaanbieder.

Niets dan glunderende gezichten deze morgen in de Ghelamco Arena in Gent. Het stadion van AA Gent fungeerde als lanceerbasis voor een vloot van 700 hybride Toyota’s van het type Yaris en Auris.
Solidariteit voor het Gezin is een onafhankelijk zorgbedrijf dat actief is in Vlaanderen en Brussel. De organisatie stelt 5400 medewerkers te werk en is daarmee één van de grotere spelers in de markt. Gezinszorg, thuisverpleging, huishoudhulp met of zonder dienstencheques of dag- en nachtoppas door vrijwilligers zijn maar enkele voorbeelden van thuiszorgdiensten waarmee Solidariteit voor het Gezin de klant ondersteunt. Naast de veelzijdige thuiszorgdiensten behoren ook faciliteiten zoals kinderdagverblijven en zorghotels tot het aanbod van de organisatie. Deze zorgaanbieder heeft dagelijks honderden medewerkers op de baan, verpleegkundigen, zorgkundigen, vroedvrouwen en andere medewerkers rijden van klant naar klant.
Bij de vernieuwing van de vloot werd resoluut gekozen voor een maatschappelijk verantwoorde koers die strookt met de basiswaarden van de organisatie. Solidariteit voor het Gezin is de eerste zorgaanbieder die durft te kiezen voor milieubewuste wagens, waardoor de CO2-uitstoot drastisch vermindert. Doordat meer dan 700 bedrijfswagens deels op elektriciteit en deels op benzine zullen rijden, zal er bijna 300 ton minder CO2 en 2,8 ton minder NOx (fijn stof) worden uitgestoten dan tot op heden het geval was.
In 2012 werden al 10 elektrische wagens in gebruik genomen om warme maaltijden aan huis te bedelen. Een wagenpark uitrusten met 100% elektrische wagens is tot op heden echter niet mogelijk wegens infrastructurele beperkingen. Maar Solidariteit voor het Gezin vond in de Toyota Yaris Hybride en de Toyota Auris Touring Sports Hybride uiterst geschikte wagens om te kunnen inzetten op ecologie en veiligheid. De wagens voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsnormen.
Leasingmaatschappij Alphabet, bekend in de sector voor de innoverende oplossingen op het vlak van bedrijfsmobiliteit, wordt de nieuwe leasepartner van Solidariteit voor het Gezin. Met Alphabet wordt het grootste leasecontract van dit jaar afgesloten.
Op de nieuwe wagens zal de slogan ‘Ik rij hybride, da’s eco en solidair’ aan de bevolking duidelijk maken wat de filosofie is achter deze transactie.

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!