Stéphane Labous is de nieuwe CEO van Fiat Group Automobiles Belgium

StephaneLabousFiat Group Automobiles Belgium kondigt de benoeming aan van M. Stéphane Labous als CEO voor de Belgo-Luxemburgse markten. Hij volgt M. Thierry Hubert op die deze functie uitoefende sinds december 2011.

Stéphane Labous is gediplomeerd aan de ESC in Brest. Hij startte zijn carrière bij Sonauto (Frankrijk) in 1991, Product Manager bij Chrysler en daarna op de afdeling Network Development. In 1994 wordt hij regionale Verkoopdirecteur, een functie die hij bekleedde tot de integratie bij Chrysler Frankrijk in 1996. Het daaropvolgende jaar wordt hij tot Brand Manager Jeep benoemd en in 1998 verwerft hij de post Directeur Marketing Chrysler en Jeep, een functie die hij bekleedde tot na de integratie bij Daimler Chrysler France datzelfde jaar. In 2003 wordt hij benoemd tot Directeur Marketing en Communicatie voor de internationale markten van de Groep Chrysler, gebaseerd in de hoofdzetel Auburn Hills in de Verenigde Staten. In 2007 wordt hij naar Frankrijk teruggehaald om Chrysler France op te richten in het kader van de scheiding van Daimler en Chrysler. Hij wordt benoemd tot Algemeen Directeur Chrysler France. Op 1 mei 2010 wordt hij benoemd als Directeur van de merken Chrysler, Jeep en Dodge binnen Fiat France in het kader van de alliantie van Fiat Group Automobiles en Chrysler Group LLC. Sinds september 2011 leidde hij er de merken Lancia en Jeep alsook het geheel van de marketing communicatie voor alle merken van Fiat France. Op 3 april 2014 volgt de benoeming van CEO van Fiat Group Automobiles Belgium.

« Ik ben verheugd deze verantwoordelijkheid op te nemen in België, na enkele jaren gewerkt te hebben binnen de groepen Chrysler en Fiat. We staan aan de vooravond van belangrijke strategische ontwikkelingen voor het bedrijf en net voor de lancering van enkele belangrijke modellen, onder meer de nieuwe Jeep Cherokee binnen enkele weken… », verklaart Stéphane Labous.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto