Steveny neemt Ford Jambes Motors over

Het gerucht deed de afgelopen maanden al flink de ronde: Ford Jambes Motors stond op het punt verkocht te worden. Meer nog, dat weten we sinds vandaag, drie buitenlandse groepen stonden klaar om de zaak over te nemen …

Toch was het uiteindelijk de groep Garage Steveny die op 1 oktober de Fordgarages wist te kopen. “In een tijd waarin Franse, Zwitserse en zelfs Zweedse groepen investeren in onze markt, was het leuk om een akkoord te vinden tussen inwoners van de provincie Namen”, laat Philippe Steveny weten. “Trouwens, ik zou de vorige eigenaar van Ford Jambes Motors, Armand François de Wasseige, die op pensioen gaat, graag willen bedanken voor het vertrouwen dat hij in ons heeft.”

“Doel: 4.000 wagens”

Dit Naams-Naamse akkoord is om meerdere redenen interessant voor Steveny. “Ford Jambes Motors is vertegenwoordigd op dezelfde plaatsen als wij: Namen, Dinant, oei, Gembloux … Dat geeft ons schaalvoordelen, zeker als we de concessies op gemeenschappelijke sites groeperen.”

Daarenboven is Ford ook een mooie aanvulling op de merken die Steveny nu al verdeelt, KIA, Nissan en Mitsubishi. “Ford maakt wagens waar de Aziatische merken die we nu aanbieden, geen alternatief voor hebben (breaks, voertuigen met zeven plaatsen of de leider onder de bestelwagens: de Transit). Daarenboven was het interessant om onze portefeuille aan te vullen met een Europees merk.”

Vandaag verkoopt Steveny zo een 2.000 wagens, Jambes Motors ongeveer 1.450. “Het doel is om volgend jaar de kaap van de 4.000 wagens te ronden”, besluit Philippe Steveny.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!