Stroohm en EY Belgium slaan handen in elkaar voor een groene mobiliteit

Stroohm en EY Belgium slaan de handen in elkaar om bedrijven te helpen bij het transformeren van hun mobiliteitsbeleid. Dankzij deze synergie wordt zowel de brede mobiliteit strategie alsook de expertise rond elektrificatie gebundeld. 

“Met het oog op de aankomende fiscale wijzigingen met betrekking tot bedrijfswagens is de urgentie om de bedrijfsmobiliteit te vergroenen nogmaals benadrukt. Hogere kosten voor de meest vervuilende oplossingen, het nog aantrekkelijker worden van het groene alternatief, het extra comfort en natuurlijk het duurzaam aspect stimuleren bedrijven de overstap te maken. Innovatieve bedrijven zijn deze uitdaging al gestart of hebben deze reeds uitgewerkt”, lezen we in het persbericht naar aanleiding van deze samenwerking.

“Het is namelijk zo dat het volledige plaatje moet kloppen: de kosten stabiel houden, het aanbod minimaal evenwaardig houden aan het huidige (en liefst nog aantrekkelijker), de oplossingen moeten transparent en eenvoudig te begrijpen zijn, ÉN medewerkers moeten uiteraard geïnspireerd worden om de juiste (lees: duurzame) beslissing te nemen”, aldus beide partijen. Om vloedgolf aan nieuwe mogelijkheden correct te kunnen implementeren laten veel van de ‘early adopters’ zich terecht bijstaan door een expert in de materie. Iemand die hen duidelijkheid kan scheppen in: het fiscale effect en de budgetten, het concrete praktische aanbod met aandacht voor de profielen van de gebruikers, de technische ondersteuning bij laadoplossingen, nieuwe gebruiksregels, etc.

Om dit alles op maat te begeleiden delen Stroohm en EY Belgium graag hun kennis met expertise en hands-on ervaring uit de markt. Om tegen 2023 klaar te zijn kan je dus best snel starten.

Taakverdeling

De taakverdeling is duidelijk. Stroohm focust zich met zijn specifieke kennis op alle aspecten van de elektrificatie van de bedrijfs- en salariswagens. Het gaat onder meer om impact van de keuze qua motorisaties, opbouw wagenlijst, aanbod en modaliteiten laadoplossingen, uitwerking nieuwe car policy alsook het informeren en creëren van een draagvlak bij de bestuurders.

Voor de bredere mobiliteit naast het wagenpark deelt EY Belgium haar expertise in het opzetten van een fiscaal kostenefficiënte mobiliteits strategie. Hieronder valt onder meer alternatieve mobiliteit zoals fietsaanbod, openbaar vervoer of het mobiliteitsbudget in het algemeen.

Daarnaast zullen Stroohm en EY Belgium content publiceren rond relevante onderwerpen binnen mobiliteit en elektrificatie. Dit zal onder meer gaan over de fiscale verschillen tussen duurzame en niet-duurzame bedrijfswagens maar ook over de manier waarop laadinfrastructuur best wordt aangeboden en geïmplementeerd. 

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending