Succes van FCA dankzij de fleetmarkt

FCA heeft zonet uitstekende commerciële en financiële resultaten bekendgemaakt in de loop van het eerste trimester 2017, op wereldniveau.

De resultaten voor de EMEA-regio, waartoe FCA Belgium behoort, zijn eveneens zeer positief, met een verkoopstijging van 12% (340.000 stuks VS 304.000 in het eerste trimester van 2016), wat neerkomt op een omzetcijfer van €5,6 miljard (stijging met 12%).

En in België?

De FCA-merken noteren een belangrijke stijging op de Belgische markt. Fiat stijgt met 14%, Alfa Romeo met 57% en Jeep met 18%. Deze goede resultaten zijn te wijten aan het commercieel succes van Fiat Tipo, Alfa Romeo Giulia en Jeep Renegade. Zeer bemoedigende resultaten, op het moment waar FCA Belgium de eerste Alfa Romeo SUV lanceert, het model Stelvio, net voor de lancering van de nieuwe Jeep Compass.

Distributienet

Yann Chabert, CEO van FCA Belgium, geeft uitleg bij deze cijfers : « Deze goede resultaten zijn het bewijs dat de strategie, die sinds enkele jaren geleden werd uitgestippeld, op onze markt de nodige impuls geeft aan ons distributienet. De showrooms Alfa Romeo/Jeep, die thans een premium karakter uitstralen, geven het publiek het vertrouwen in de keuze voor onze recente nieuwigheden. De evolutie van de showrooms Fiat/Abarth heeft er eveneens voor gezorgd dat de lancering van het Tipo-gamma een succes was, bovenop het succes van de modellen van het Fiat 500-gamma ! »

En ook de fleet

« Wij beginnen de vruchten te plukken van onze gedane investeringen naar de grote vloten », verduidelijkt M. Steve Nys, Country Manager Fiat Professional die, eveneens de commerciële activiteiten van FCA Belgium coördineert. « Wij beschikken over een unieke ervaring binnen FCA Belgium, dankzij een zeer gespecialiseerde afdeling, en dit sinds vele jaren, op het vlak van het aanbod voor publieke instellingen. Net dit heeft ons in staat gesteld in de loop van de laatste drie jaren belangrijke bestellingen binnen te halen voor een onderneming zoals bpost ! »

« Wij zullen verder werken met dit professioneel team, een team dat sinds geruime tijd binnen dit domein werkzaam is », voegt M. Chabert daaraan toe. « Dankzij gespecialiseerde collega’s binnen het team van M. Nys, haalde de divisie Fiat Professional een belangrijk contract binnen! Nooit eerder gezien! (nog even wachten om meer info te krijgen, naar het schijnt, nvdr) De andere merken hoeven hiervoor niet onder te doen. Zo hebben wij het volste vertrouwen in de Tipo-familie, waarvoor reeds meerdere belangrijke contracten werden afgesloten op de de fleetmarkt ! »