’t Is gebeurd! BMW-MINI Verstraeten is Zweeds

Wij meldden het al enkele dagen geleden, maar de bevestiging kwam maandagnamiddag: de Zweedse groep Bilia heeft een akkoord gevonden met BMW Verstraeten en Gent Store by Verstraeten.

Deze verwerving is uiteraard onderworpen aan de Belgische Raad voor de Mededinging. Bilia probeert het dossier dan ook af te werken in de loop van het vierde trimester.

De voormalige eigenaars van de twee concessies, Pascale De Paepe en Benoit Verstraeten, blijven vertegenwoordigd in het directiecomité. “We zijn gelukkig dat er met de Bilia Groep een nieuwe wind waait door de zaak die wij 25 jaar lang beheerden. Als lid van het directiecomité hebben wij het privilege om die toekomstige ontwikkelingen van dichtbij te volgen.”

Van links naar rechts: Per Avander, Stefan Nordström, Benoit Verstraeten en Pascale De Paepe

“We zijn blij dat we, in lijn met onze groeistrategie, nieuwe vestigingen van BMW en MINI mogen verwelkomen in de schoot van de Bilia Groep”, verklaarde de Managing Director van Bilia AB, Per Avander. “Verstraten en Gent Store zijn twee bedrijven die goed beheerd werden, wat ons toestaat om aan de groei van de bedrijven te werken en synergieën te creëren met de andere entiteiten van Bilia in België en Luxemburg.”

Ter herinnering: Bilia is al aanwezig in de BeLux, of het lijkt toch zo, in partnership met Philippe Emond, in de concessies van BMW en MINI in Aarlen, Libramont en Luxemburg-stad.

Buiten Zweden en de BeLux is Bilia ook actief in Noorwegen en Duitsland. De groep vertegenwoordigt reeds BMW en Mini, over Volvo, Hyundai, Toyota en Lexus tot Renault, Dacia en Alpine. Bilia bezit daarenboven ook activiteiten in car-washes, productie van petroleumproducten en financiële diensten gelieerd aan de automobielsector. In totaal beschikt Bilia over 130 vestigingen!

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!