Taxidienst Uber en Leaseplan breiden samenwerking in Europa uit

Leaseplan en Uber werken op dit moment al samen in Nederland, Portugal en Frankrijk, maar zullen dat nu uitbreiden naar de rest van Europa. Concreet zal LeasePlan zorgen voor herstelling, onderhoud en verzekering van de leasewagens van partnerchauffers van Uber.

Door samen een rit te delen, kunnen mensen over de hele wereld zich verplaatsen op een veiligere, meer betaalbare en betrouwbare manier. Uber, actief in meer dan 100 Europese steden en de drijvende kracht achter de trend naar alternatieve taxidiensten, koos LeasePlan als leverancier van leasevoertuigen voor chauffeurs die toegang willen tot de economische voordelen die de Uber-app kan bieden.

“De deeleconomie is geen hype meer, maar een gegeven, ook in België. Als LeasePlan willen wij daar ook een rol in spelen”, vertelt Johan Portier, algemeen directeur van LeasePlan Belux. “Daar waar de overheid de regels bepaalt en Uber de software aanbiedt, voorziet LeasePlan de hardware, namelijk de wagen en alle diensten daarrond. LeasePlan komt op die manier de Uber-partnerchauffeur tegemoet door hem te ontzorgen zodat hij zich ten volle kan concentreren op het vervoer van passagiers.”

Wagen en chauffeur bij elkaar brengen

Beide partijen zaten rond de tafel en werkten een regeling uit die de kernactiviteiten van de twee bedrijven combineerde. “De kernactiviteit van Uber bestaat uit het bij elkaar brengen van chauffeurs en passagiers aan de hand van geavanceerde technologie”, aldus Tex Gunning, CEO van LeasePlan. “Voertuigen aanbieden en op de baan houden is dan weer onze specialiteit. Net daarom zijn we zo goed geplaatst om aan deze vraag van de Uberchauffeurs te voldoen.”

Ook bij Uber kijken ze uit naar de samenwerking. “Met dit partnerschap willen we chauffeurs verzekeren dat ze kunnen rekenen op de beste deals op de markt. Op die manier maken we het rijden met de Uber-app zo snel en zo gemakkelijk mogelijk”, zegt Pierre-Dimitri Gore-Coty, hoofd EMEA van Uber.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!