Testimonial Hyundai Tucson Plug-in Hybrid: “Bij correct gebruik, hou je het verbruik echt laag”

Kristof Bonne is Account Manager bij Agilitas en al helemaal gewonnen voor het elektrisch verhaal, aangezien hij met een full EV rijdt. Voor FLEET probeerde hij echter een week lang de “tussenstap” uit in de vorm van een Hyundai Tucson Plug-in Hybrid en dat beviel hem wonderwel. “Je hoort wel eens dat plug-in hybrides veel verbruiken, aangezien ze niet echt vaak worden opgeladen, maar ik kon het verbruik van de Tucson echt laag houden. Zo’n 3,5 liter per 100 km en bovendien kon ik elektrisch zeker 45 km uit de batterij puren”, aldus Kristof.

Om dat verbruik te halen, speelde de Account Manager met de verschillende rijmodi van de wagen. ‘Elektrisch’ wanneer hij langs de binnenbanen naar het werk reed, ‘automatisch’ wanneer hij autosnelweg reed – want daar bleef onze tester uiteraard niet weg – zodat de wagen zelf de meest efficiënte aandrijfvorm kon bepalen.

Grote vooruitgang tegenover vorige bedrijfswagen

Ook het interieur van de wagen vond Kristof zeer aangenaam: “er hangt een leuke vibe. Veel elektrische wagens hebben een futuristisch kantje binnenin en ook bij deze ‘halfelektrische’ Hyundai is dat het geval. De displays zijn knap en modern, maar ook groot en makkelijk te bedienen. Bovendien zitten de stoelen zeer comfortabel, een grote vooruitgang tegenover de Hyundai Ioniq die ik in het verleden als bedrijfswagen had, en het ruimteaanbod is prima. Een grote vriend van mij kon probleemloos op de achterbank plaatsnemen, enkel in de koffer zie je de gevolgen van de grote accu van de Plug-in Hybrid: boodschappen doen of een weekendje weg, dat lukt zeker, maar voor een grote autovakantie naar het zuiden vermoed ik dat je net niet genoeg plaats hebt.”

Tot slot heeft Kristof ook een pluim voor de veiligheidstechnologie van de Tucson Plug-in Hybrid: “door de hogere zitpositie voel je je al wat veiliger, maar het arsenaal aan technologie voegt daar toch nog een laagje aan toe. De lane assist werkt bijvoorbeeld voorbeeldig. Ik durf al eens wat verstrooid zijn achter het stuur, dan is het toch goed om weten dat de wagen het oppikt als je een steek durft te laten vallen.”

Wil je zelf graag de Hyundai Tucson Plug-in Hybrid uitproberen? Klik dan hier.

Punten:

Look: 9

Interieur: 8

Ruimte: 8

Rijhouding: 9

Ergonomie: 8

Technologie: 7,5

Verbruik: 8

Wegligging: 8

Versnellingsbak: 8

Motor: 7

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen Automotive 3200 Aarschot
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
GSL Mons 7033 CUESMES
GSL La Louviere 7100 LA
Devisch Brugge 8000 Brugge
Devisch Oostkamp 8020 Oostkamp
Devisch Eernegem 8480 Eernegem
Devisch Veurne 8630 Veurne
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview