Thomas Krysztofiak (Skoda): “50% fleetklanten kiezen nog steeds voor diesel”

Hoewel zowat de helft van de fleetklanten nog steeds voor diesel kiest, mikt Skoda op een grotere elektrificatie in 2021. Het voornaamste wapen daarbij wordt de nieuwe Octavia iV plug-in hybride. Ziehier de antwoorden van fleet manager Thomas Krysztofiak op ons vragenlijstje.

Hoe hield u contact met uw klanten de afgelopen maanden? Hebben de lockdowns ervoor gezorgd dat de digitalisering versneld werd?

Door de verschillende lockdowns zijn Teams/ Skypemeetings haast het nieuwe ‘normaal’ geworden om te communiceren met de klant. Waar er bij de eerste lockdown het digitale vergaderen nog wat onwennig aanvoelde is dit ondertussen een zeer efficiënte vorm geworden om het contact met de klant te behouden. Fleet business blijft tenslotte nog steeds in eerste instantie echte ‘people business’.

Hoe zijn de verhoudingen vandaag (in verkochte aantallen) van de verschillende aandrijfvormen?

Bij onze fleetklanten blijft momenteel diesel nog ruimschoots het meest in trek met een aandeel van net boven 50%. Samen met de benzine vertegenwoordigen de eerder klassieke aandrijfvormen nog steeds meer dan 80% van ons totaal fleetvolume. Je merkt echter dat ons aandeel in plug-in hybrid, momenteel 15%, sterk stijgende is dankzij de zeer recente komst van de nieuwe Octavia iV. CNG vertegenwoordigt in fleet een aanzienlijk kleiner deel, ongeveer 2% van ons totale volume. Qua full electric mogelijkheden waren we tot heden beperkt maar dankzij de komst van onze full electric SUV, de ENYAQ, ambiëren we ook in het BEV segment stevig onze plaats in te nemen.

Ook in 2021 mag men kiezen tussen NEDC 2.0 en WLTP voor de fiscale berekeningen van de bedrijfswagens. Maar wat heeft uw voorkeur en waarom?

Aangezien zowel de NEDC als de WLTP waarde bij SKODA in 2021 op het conformiteitsattest staan, kan dit enkel een positieve impact hebben op enerzijds de fiscale aftrekbaarheid alsook het VAA van de bestuurder bij de klant. Wat wij alleen kunnen toejuichen.

Wat is momenteel uw bedrijfswagen? En wat wordt uw volgende?

Momenteel de Kodiaq, de volgende zal onze flagship break worden, onze vernieuwde Octavia. Beide ideaal als familiale bedrijfswagen.

Hebt u tijdens de lockdown periodes ook positieve zaken ontdekt/geleerd?

Gezien de afstand tussen de collega’s was het vooral zoeken naar de ideale manier van samenwerken, communiceren en qua efficiëntie. Zeker gezien ik gestart ben bij Skoda net na de eerste wave. Om mij te ontspannen gaat er momenteel niets boven wat sporten of wandelen in de natuur, ideaal om de batterijen terug op te laden.  

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 1830 Machelen
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
Thoen Aalst 9300 Aalst
Thoen Ninove 9400 Ninove
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending