Thomas Vanden Wyngaerdt (Radius Telematics): “De KIA Sorento PHEV, een familievriend in meerdere betekenissen van het woord”

Als sales manager bij fleetmanagementbedrijf Radius Telematics zet Thomas Vanden Wyngaerdt jaarlijks dik 50.000 kilometer op de teller. Je zou kunnen zeggen dat hij minstens evenveel in zijn autostoel dan zijn bureaustoel zit. Past een plug-inhybride als de KIA Sorento 1.6 PHEV bij zijn profiel van  kilometervreter?

Zeggen dat de benzine in gulle porties door de aderen van Thomas Vanden Wyngaerdt stroomt, is overdreven. Toch weet de Gentenaar perfect wat de kwaliteiten van een auto moeten zijn, als er geregeld lange afstanden liggen te wachten.

“Als ik het land moest doorkruisen, stelde de KIA Sorento zich als een comfortabele partner op. En hij heeft ook alle troeven om het leven aan boord aangenamer te maken: rijk uitgerust, goed afgewerkt, praktisch en met een hoog familiegehalte. Vooral de technische snufjes konden me bekoren, zoals de camerabeelden die verschijnen als je de knipperlichten gebruikt – al vertrouw je ’s nachts best op de spiegels. Of het microfoontje waarmee je met de achterbank kan praten. Vond mijn plusdochter, samen met het panoramische dak en de vijf zitplaatsen achterin waaruit ze kon kiezen, helemaal te gek. Dit is een dikke familievriend in meerdere betekenissen van het woord.”

Aantrekkelijk voordeel alle aard

Dat een plug-inhybride met het oog op zuinigheid een flink batterijenpack inzet, vond Thomas Vanden Wyngaerdt vooral een rustgevend pluspuntje: “Het is heerlijk stil en comfortabel als de Sorento elektrisch rijdt. Het had wat mij betreft ook meer mogen zijn. Het ligt er misschien aan dat de auto amper kilometers op zijn teller had, maar mijn eindverbruik lag tussen 7 en 8 liter gemiddeld. Toch zou ik het geen straf vinden er alle dagen mee te rijden. Het aantrekkelijke voordeel alle aard door de lage CO2-uitstoot (38 g/km, nvdr) bevestigt het alleen maar.”

De KIA Sorento heeftalle troeven om het leven aan boord aangenamer te maken: rijk uitgerust, goed afgewerkt, praktisch en met een hoog familiegehalte.”

Thomas Vanden Wyngaerdt (Kinesis Pro)

Dat de sales manager weinig voorafgaande ervaring met plug-inhybrides had, kon niet belemmeren dat het laden hem makkelijk afging. ‘Het vraagt wat planning, maar je hebt dat meteen beet. Ik heb de auto vaak aan de stekker gehangen. Na vier uurtjes heb je alweer tweederden van de batterij volgeladen. Voor mij is de combinatie met een klassieke motor een must. Zuiver elektrisch red ik het niet.”

#Advertorial #Auto #Tests

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Garage New 4AS 1070 Anderlecht
KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
DWCC Vilvoorde 1800 Vilvoorde
DWCC Meise Wolvertem 1861 Wolvertem
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Van Mossel Kia Center Aarschot 3200 Aarschot
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Novoto 8530 Harelbeke
Novoto 8830 Hooglede
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending