TomTom Telematics: wie zal Europa’s veiligste zakelijke bestuurder worden?

TomTom Telematics introduceert de Driver of the Year Awards. Doel is hiermee bij te dragen aan veiligere en verantwoordelijkere rijstijlstandaarden bij Europese zakelijke wagenparken.

Deze competitie zal op basis van de rijprestaties van deelnemers een klassement opmaken om zo uit veertien landen de veiligste, meest efficiënte bestuurder te vinden. De scores worden berekend door de fleet managementoplossing TomTom Webfleet op basis van het aantal keren abrupt remmen en sturen – en de ernst ervan – per kilometer.

European Driver of the Year

Tien finalisten strijden vervolgens met elkaar om de titel ‘European Driver of the Year’ op het racecircuit van Catalunya in Barcelona op 21 oktober 2017.

Bestuurders kunnen meedoen in een van de twee competitiecategorieën: vrachtwagens (zware commerciële voertuigen), of bestelwagens (lichte commerciële voertuigen) en personenauto’s. De bestuurder met de hoogste score in elke categorie en in elk van de vijf regio’s gaat door naar de finale. Deze regio’s zijn de Benelux (België, Nederland en Luxemburg), Frankrijk, de mediterrane landen (Italië, Portugal en Spanje), Centraal-Europa en Scandinavië (Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Zweden en Zwitserland) en VKI (het Verenigd Koninkrijk en Ierland).

Bedrijven kunnen zich registreren voor deelname via de website van TomTom Telematics. Daar zijn ook alle algemene voorwaarden en de regionale klassementen beschikbaar.