Total Fleet: een platform van Arval voor multileasende wagenparken

Arval neemt een ongezien initiatief (toch voor zover wij weten) in de autoverhuursector: de leasingmaatschappij lanceert een strategische online beheerdienst speciaal voor klanten die met verschillende leasemaatschappijen samenwerken. De naam: Total Fleet!

Dit unieke platform, dat gehost wordt door een onafhankelijke partij, staat in functie van wagenparkbeheerders die werken met verschillende leasemaatschappijen. Zij krijgen een overzicht dat bestaat uit de belangrijkste indicatoren voor de prestaties van hun vloot. Total Fleet zal in 2017 geleidelijk ingezet worden in de landen waar Arval al actief is en dat zowel bij lokale als internationale klanten.

Vier sleutelindicatoren

Total Fleet laat wagenparkbeheerders toe om snel een complete en gepersonaliseerde blik te krijgen op hun vloot en dat op vier gebieden:

  1. Wagenpark: actieve voertuigen, leveringen, terugbetalingen en verwachte terugbetalingen.
  2. Uitgaven: totale uitgaven, verhuur met onderhoud, uitgaven buiten de contracten en uitgaven aan het einde van het contract.
  3. Gebruiksgemak: evolutie van de contractuele condities, bijvoorbeeld door het reële gebruik.
  4. Sociale verantwoordelijkheid van de ondernemingen: CO2 en carbonvoetafdruk van de vloot.

Bescherming van gegevens en concurrentie

Total Fleet voldoet aan alle juridische vereisten op het gebied van gegevensbescherming. Het platform wordt immers gehost, beheerd en onderhouden door een onafhankelijke informaticadienstverlener. Indien klanten dat wensen, kunnen verhuurders wel toegang krijgen tot Total Fleet om er hun wagenparkgegevens te upgraden. Deze gegevens en rapporten zijn echter alleen maar voor klanten beschikbaar. Noch Arval, noch andere verhuurders krijgen toegang tot de databank.

Arval verwacht dat de andere verhuurders binnen een korte termijn hun gegevens op vraag van hun klanten zullen opladen, en dat in de best mogelijke kwaliteit. In dat geval maakt Arval een gestandaardiseerd overzicht door middel van de verschillende rapportagetools die vandaag op de markt zijn. Dit geeft de gebruikers de garantie geeft dat ze juist datgene krijgen dat ze nodig hebben. Op die manier kunnen ze de juiste beslissingen voor hun wagenpark nemen.

Richting een unieke marktoplossing?

“Arval is van mening dat de klanten uiteindelijke veel te winnen hebben bij deze marktoplossing”, concludeert Philippe Bismut, CEO van Arval. “Daarom staan we open voor elke vorm van discussie met andere verhuurders. Op die manier positioneren we het platform als een gedeelde oplossing, ontwikkeld door de hele sector.”