Total introduceert 100% hernieuwbare brandstof

In de race naar groenere voertuigen heeft de politiek gekozen voor de eenzijdige piste van batterij elektrische voertuigen. Nochtans weten we dat die – zeker op korte termijn – niet voor iedereen een haalbare kaart zijn. Bijvoorbeeld omdat thuis laden niet mogelijk is en ook omdat het voor sommige profielen – de veelrijders – niet de meest optimale oplossing is. De andere piste, die van de duurzame brandstoffen, lijkt helemaal verwaarloosd te worden. Maar bij Total geven ze tegengas …

HVO100: 100% hernieuwbare brandstof

Total heeft zojuist de installatie afgerond van HVO100-pompen in haar twee tankstations in Hognoul en Lommel. Deze 100% hernieuwbare brandstof is bedoeld voor vrachtwagens maar ook voor personenwagens, als mogelijk alternatief voor diesel zonder aanpassing aan de motor.

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) wordt geproduceerd uit verschillende bio-based grondstoffen, residuen en afvalstoffen. Het heeft dezelfde chemische structuur als een conventionele brandstof en kan flexibel in een dieselmotor gebruikt worden, zonder aanpassing aan de motor: zuiver of gemengd of ook afwisselend.

90% minder CO2-uitstoot

De CO2-uitstoot gemeten over de hele cyclus, van productie tot gebruik van biobrandstof, wordt tot 90% verminderd in vergelijking met een referentiebrandstof.
Dit project van Total Belgium is in lijn met de ambitie van de Total-Groep om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn, afgestemd op de samenleving, voor al haar wereldwijde activiteiten. Biobrandstoffen spelen een belangrijke rol in deze ambitie.
Total ambieert dat haar productie van biobrandstoffen ongeveer 15% zal
vertegenwoordigen in 2030, en 25% bereiken in 2050.

#Auto #Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending