TotalEnergies gaat laadpunten installeren in Antwerpen

De Stad Antwerpen heeft TotalEnergies de uitbreiding en ontwikkeling van haar openbaar netwerk van laadstations voor elektrische voertuigen toegekend. In het kader van dit exclusief contract, het grootste dat tot nu toe in het land is toegekend, zal TotalEnergies tegen 2024 het huidige netwerk van de stad Antwerpen kunnen uitbreiden met nieuwe laadpunten, waaronder snelle laadpunten van 120 kW.


Toegekend tot 2034 voor standaard laadstations (22 kW) en 2038 voor hoogvermogen laadstations (120 kW), dekt deze concessie de levering, installatie en technische en commerciële exploitatie van het netwerk van openbare laadstations. Alle elektriciteitsbehoeften van dit netwerk zullen gedekt worden door groene stroom, met name geproduceerd uit Belgische offshore windenergie.


We zijn erg blij met het vertrouwen van de Stad Antwerpen voor de komende jaren en zullen onze expertise gebruiken om de mobiliteit van haar burgers te stimuleren en te ondersteunen. Dit succes illustreert de ambitie van TotalEnergies om de transformatie naar een multi-energiebedrijf verder te versnellen.” zegt Alexis Vovk, General Manager Marketing & Services van TotalEnergies. “In België, zoals in alle markten waar we ons ontwikkelen op het gebied van elektrische mobiliteit, zetten we ons in om een klantervaring en elektrische oplaaddiensten te bieden die aan hun verwachtingen voldoen.

We zijn zeer tevreden met deze overeenkomst. Ontwikkeld op basis van realistische prognoses stelt het ons in staat om een antwoord te bieden op de behoefte aan laadinfrastructuur in Antwerpen, en tegelijkertijd snel en efficiënt in te spelen op de concrete vraag naar ontwikkeling van elektrische mobiliteit in de stad”, aldus Koen Kennis, Eerste schepen van mobiliteit voor de stad Antwerpen. “De stad Antwerpen en haar inwoners hechten veel belang aan om een beredeneerde plaatsing van de laadpalen in het straatbeeld zodat de stedelijke esthetiek bewaart blijft en een behoorlijk aantal parkeerplaatsen voor de bewoners overblijft.”

#Auto #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending