Touring Glass nieuwe speler in Belgische autoglassector

Touring glass429-w800-h600Touring Glass betreedt de Belgische markt als specialist in het herstellen en vervangen van glas voor auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en bussen.

Voor deze nieuwe activiteit werkt Touring samen met de andere aandeelhouders Club Assist, de wereldwijde leverancier van diensten en oplossingen voor automobielclubs, en met Axial, een groepering van vooruitstrevende carrosseriebedrijven.

Het nieuwe netwerk bestaat uitsluitend uit autoglasspecialisten. Gisteren ging de eerste vestiging in Zaventem open, ook andere vestigingen worden momenteel ingericht en zullen in de loop van de maand april en mei open gaan. Daarnaast zijn de onderhandelingen voor de uitbreiding van het aantal vestigingen over heel België volop aan de gang. De bedoeling is om dit jaar zestien filialen te openen, die onder de naam en het logo van Touring Glass zullen werken. Er wordt ook gekeken naar samenwerking met potentiële franchisepartners.

Netwerk
Op dit moment leggen de initiatiefnemers de laatste hand aan het opzetten van het netwerk. Gisteren opende de eerste vestiging in Zaventem. Meteen daarna volgen Antwerpen, Gent en Luik. In de tweede jaarhelft wordt het netwerk verder uitgerold met vestigingen in Hasselt,  Tongeren, Brussel-Zuid en Charleroi, en nog andere aan te kondigen steden. Zo zal Touring Glass eind 2013 beschikken over zestien vestigingen, strategisch verspreid over België. In de daaropvolgende jaren wordt het netwerk nog verder uitgebreid. Alle vestingen worden uitgerust met een herkenbare Touring Glass-huisstijl. Op die manier zullen ze in korte tijd een vertrouwd  gezicht in het straatbeeld zijn.

Mobiliteit en flexibel
Naast de verschillende vestigingen waar particulieren en professionals terechtkunnen om hun ruiten te laten herstellen en vervangen, beschikt Touring Glass over een mobiele dienstverlening om op verplaatsing sterretjes te herstellen of ruiten te vervangen. Ludo Plessers van Touring Glass:  “We bieden onze klanten graag extra servicemogelijkheden. Zo komen we graag ter plaatse bij onze klanten om hen uit de nood te helpen. Daarnaast bieden we al enige in België vervangwagens aan. Zo blijven onze klanten mobiel en verliezen ze geen kostbare tijd.”

Bereikbaarheid
Glasschade komt altijd ongelegen, maar Touring Glass raadt aan om een autoruit zo snel mogelijk te laten herstellen of vervangen. Daarom is Touring Glass 24/7 telefonisch bereikbaar op 0800/95.555 om meteen een afspraak te maken en de glasschade te herstellen.

Tewerkstelling
In elke vestiging zullen gemiddeld vijfpersonen tewerkgesteld worden, waardoor de komst van Touring Glass ook positief nieuws voor de arbeidsmarkt betekent. Tegen eind 2013 zal het bedrijf zo’n dertig medewerkers tellen, maar zodra de kruissnelheid wordt behaald zal dit cijfers snel stijgen.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto