Touring roept Elke Van den Brandt op om het Good Move-plan in Brussel opnieuw te evalueren

In een artikel op LinkedIn reageert Touring op de uitspraken die Elke Van den Brandt (Groen), de Brusselse ontslagnemende minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid, deze donderdagochtend deed op Bel RTL-radio.

Met 8.361 stemmen in Brussel vindt de aftredende Brusselse minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt (Groen), dat ze een mandaat van de bevolking heeft gekregen om haar mobiliteitsbeleid, gesymboliseerd door het befaamde Good Move-plan, voort te zetten.

Georges-Louis Bouchez komt uit Montpellier. Hij moet een Waalse regering vormen (…) Ik hoop dat Georges-Louis Bouchez zijn plaats laat innemen door David Leisterh (lijsttrekker van Brussel MR, noot van de redactie),” aldus het Groen-lid.

Elke Van den Brandt vervolgt: “Wat is Good Move? Het gaat over alternatieven bieden, meer openbaar vervoer, verkeersveiligheid, luchtkwaliteit, … Ik denk dat als we samen gaan zitten, serieus, zonder grote verklaringen af te leggen voor de camera’s, we oplossingen kunnen vinden voor de resterende problemen, want ik denk dat we het allemaal eens zijn over de doelstellingen. We willen dat onze kinderen schone lucht kunnen inademen, we willen meer verkeersveiligheid, we willen niet in de file staan. Het ‘hoe’ is het debat. (…) Ik heb een mandaat om een beleid te voeren dat de bewoners op de eerste plaats zet, om hun leven aangenamer te maken“.

De reactie van Touring

Zo reageerde Touring op zijn LinkedIn-pagina:

In reactie op de uitspraken van minister Elke Van den Brandt wil Touring haar standpunt verduidelijken. Hoewel we de doelstellingen van het verbeteren van de luchtkwaliteit, verkeersveiligheid en het creëren van speelruimte voor kinderen volledig erkennen en ondersteunen, zijn we van mening dat het Good Move-plan zoals het nu wordt voorgesteld ernstige problemen heeft.

Het feit dat de minister nu de leider van de grootste Vlaamse partij in Brussel is, mag de legitieme bezorgdheid van andere belanghebbenden niet overschaduwen, waaronder de Franstalige meerderheid die het huidige plan sterk heeft afgewezen. Uit de verkiezingsuitslag bleek duidelijk een groeiende oppositie tegen het anti-autobeleid, wat geïllustreerd wordt door het succes van de MR.

Touring roept op tot een herevaluatie van het Good Move-plan. We roepen minister Van den Brandt op om rekening te houden met constructieve kritiek op de fasering, communicatie en implementatie van dit plan. Er is een meer inclusieve en beter geplande aanpak nodig om de legitieme doelstellingen van milieubescherming en verkeersveiligheid te bereiken en tegelijk tegemoet te komen aan de bezorgdheden van de burgers en een eenzijdig en bestraffend beleid ten aanzien van automobilisten te vermijden.

Touring hoopt dat de discussie rond Good Move op een rustige manier kan verlopen en dat de verschillende partijen blijk geven van een oprechte wil om een manier te vinden om de mobiliteit voor alle soorten gebruikers te verbeteren.

#Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine