Transport in transitie: DKV Mobility heeft duurzame oplossingen voor elektrisch vervoer thuis, op het werk en onderweg

Tegen 2030 rijden er in België dik 1 miljoen elektrische auto’s rond maar helaas scoort ons land ondermaats op vlak van publieke laadpunten. Vandaag telt België slechts 8,8 publieke laadpunten per 100 kilometer. In Nederland, koploper in Europa, zijn dat er 64,3 (Bron: Het Nieuwsblad, 17/10/2022). Werk aan de winkel dus voor ons dichtbevolkt land met veel autoverkeer. DKV Mobility, toonaangevend Europees B2B-platform voor betaling en oplossingen onderweg, reikt alle actoren (werkgevers, werknemers, overheden) duurzame oplossingen aan voor elektrisch vervoer thuis, op het werk en onderweg.

DKV Mobility heeft ongeveer 67.000 tankstations en 344.000 openbaar toegankelijke laadpunten in heel Europa. Dankzij dit enorme netwerk steekt DKV Mobility ook België graag een handje toe om het land verder op weg te zetten.

@Work, @Home

Om het grote tekort van publieke laadpunten weg te werken, zien bedrijven steeds vaker de oplossing in de aanleg van eigen laadpunten waar gebruikers (ook met een DKV CARD +CHARGE) hun auto kunnen laden. “Voor zakelijke gebruikers kan dat bijvoorbeeld op de plek waar zij werken. Een kantoor, logistiek centrum of fabriekshal bijvoorbeeld, op die plekken bieden we ons @work pakket aan. Maar werknemers van onze klanten kunnen ook steeds vaker thuis opladen en de geladen kWh laten verrekenen met de kaart van DKV Mobility. Dat is de @home oplossing van het bedrijf.”

Totale, duurzame oplossing

DKV Mobility is er trots op dat zij naast het leveren van een DKV kaart met laadmogelijkheid nu ook via partnerships het laadpunt zelf in een totaaloplossing kunnen aanbieden. Bas Bullens: “Doordat we het hele traject onder controle hebben, kunnen we klanten ook direct helpen met elke vraag die zij hebben. Die korte lijntjes zorgen ervoor dat elektrisch niet alleen duurzaam is, maar vooral ook gemakkelijk en betaalbaar.”

Versnipperde laadmarkt

De laadmarkt is versnipperd met een wildgroei aan verschillende soorten tarieven. Bas Bullens: “Bij DKV Mobility berekenen we een vaste prijs per laadpaalexploitant, tarieven die we via ons verrekeningsplatform transparant aan onze klanten communiceren. Bovendien zien berijders in onze eigen DKV APP niet alleen waar het dichtstbijzijnde laadpunt is maar ook of het punt beschikbaar is, wat de laadcapaciteit is en wat het kWh-tarief is. En dat niet alleen in België maar in heel Europa.”

Meer weten? Neem contact op met eMobility expert Bas Bullens Bas.Bullens@dkv-euroservice.com of account manager Michel Kerremans Michel.Kerremans@dkv-euroservice.com

#Advertorial

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending