TraXall International finaliseert overname van Fleet Logistics Group

Na goedkeuring van de relevante regelgevende instanties kondigt TraXall International de afronding aan van de overname van Fleet Logistics Group van haar meerderheidsaandeelhouders Volkswagen Financial Services en TÜV SÜD.

De fusie van deze twee organisaties – die al was aangekondigd voor eind 2023 – markeert het ontstaan van de grootste onafhankelijke aanbieder van mobiliteits- en vlootbeheer, met ongeveer 400.000 voertuigen, kondigt TraXall International aan. De klantenportefeuille omvat veel van ‘s werelds toonaangevende bedrijven op zowel lokale als internationale markten.

Fleet Logistics Group biedt momenteel outsourcingoplossingen voor vlootbeheer en mobiliteit in meer dan 20 Europese landen vanuit 12 eigen kantoren en 3 partnerkantoren.

TraXall International biedt oplossingen in heel Europa en Latijns-Amerika, met een aanwezigheid in 38 markten wereldwijd en een portfolio van meer dan 220.000 voertuigen.

“Nieuwe praktijken om de TCO te beheersen”

Ross Jackson, CEO van TraXall International: “We zijn verheugd dat de overname van Fleet Logistics Group succesvol is afgerond en zijn zeer enthousiast over wat de toekomst zal brengen. (…) De afronding van deze deal had niet op een beter moment kunnen komen. Het wordt algemeen erkend dat bedrijven te maken hebben met aanzienlijke kostenstijgingen, vooral met betrekking tot hun wagenpark, terwijl de totale eigendomskosten (TCO) volatiel blijven. Om dit tegen te gaan, zien we dat onze klanten (en de markt in het algemeen) de noodzaak inzien om nieuwe praktijken toe te passen om de kosten te beheersen, omdat het niet langer voldoende is om voortdurend dezelfde hefbomen te activeren om dit te doen. TraXall International en Fleet Logistics zijn perfect gepositioneerd om hun klanten hierbij te ondersteunen – het beheersen van kosten die in alle landen toenemen als gevolg van de bekende problemen rond de restwaarde van elektrische voertuigen, maar ook marktdynamiek, economische en geopolitieke kwesties. De kracht van de unieke aanpak en de stabiliteit die zowel TraXall International als Fleet Logistics bieden, zullen een bron van efficiëntie en langetermijnbescherming blijven voor de budgetten en toekomstige strategieën van onze klanten”.

Steffen Schick, CEO van Fleet Logistics Group voegt toe: “We zijn verheugd dat de overname van Fleet Logistics Group is afgerond en kijken ernaar uit om de toekomstige strategie van het bedrijf vorm te geven. Ik ben erg trots op het hele team van Fleet Logistics, dat tijdens dit proces veel veerkracht en vastberadenheid heeft getoond. We kijken ernaar uit om het meest innovatieve fleetmanagement- en mobiliteitsbedrijf te creëren. Samen hebben we alles in huis om onze industrie vorm te geven.

#Fleet Management #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine