Twee Belgen bouwen de concessie van de toekomst

CENTRAUTO1-w800-h600Alex Geurts en Philippe Van der Brempt bouwden in 2010 een totaal nieuwe concessie die naar concept en duurzaamheid de normen van met merk dat zij vertegenwoordigen ver overstijgt en daardoor uniek is in België en zelfs wereldwijd hoge toppen scheert.

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe de concessie van de toekomst er uitziet? Dan moet u beslist eens langsgaan in de BMW Concessie Centrauto te Wijnegem.

Zaakvoerders Alex Geurts en Philippe Van der Brempt bouwden in 2010 een totaal nieuwe concessie die naar concept en duurzaamheid de normen van met merk dat zij vertegenwoordigen ver overstijgt en daardoor uniek is in België en zelfs wereldwijd hoge toppen scheert.

100% CO2-neutraal

Zoals algemeen bekend, moeten concessiehouders voldoen aan bepaalde eisen van hun invoerder indien ze dat merk ook in de toekomst willen vertegenwoordigen. Dit privé-initiatief toont aan dat er nog plaats is voor echt ondernemerschap in België en dat investeren in de toekomst zowel voor de concessie zelf als voor de klanten een grote meerwaarde heeft.

De BMW Concessie in Wijnegem is 100% CO2-neutraal en dat is te danken aan tal van architecturale ingrepen. Zo werden op het dak 12.000m2 zonnepanelen geplaatst, goed voor 550.000 kWh energie of het jaarlijkse elektrische verbruik van 75 gezinswoningen. Om de opwarming van de volledig door glas omgeven showroom te voorkomen, werden er dakoversteken tot 6 meter gebouwd. De verwarming werkt dan weer grotendeels via een lucht-water warmte- pompsysteem. Voor de waterbevoorrading van de carwash en de sanitaire spoeling wordt gebruik gemaakt van de recuperatie van regenwater.

Kostenbesparend voor de klanten

Door deze investeringen worden heel wat facetten in het onderhoudsproces van een wagen goedkoper en dat zal de klant ook merken aan zijn onderhoudsfactuur. Beide zaakvoerders hadden twee normen vooropgesteld bij de start van hun project, ecologischer werken en economischer voor de klanten. Met dit gebouw wordt niet alleen aan de huidige normen voldaan maar is de concessie ook klaar om de komende jaren aan die uitdaging te voldoen

Award

Doordat ze dit doel bereikt hebben zagen Alex Geurts en Philippe Van der Brempt hun inspanningen beloond met de Excellence in Sales Award van de BMW Group. Het Belgische Centrauto ging in competitie met concessies uit 6 continenten en 49 markten en haalde de top drie samen met Auto West BMW uit Canada en Beijing Xingdebao uit China.

 

#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending