Tweedehands diesels 10% langer op stock dan benzines

De verkoop van nieuwe diesels is in vrije val. Maar ook de tweedehandse exemplaren vinden steeds moeilijker een nieuwe eigenaar. Zo blijkt uit de analyses van Indicata, een onderdeel van het remarketingbedrijf Autorola Groep.

48,19% van dieselwagens langer dan 3 maanden op stock

Op basis van recente Indicata data blijkt dat bijna de helft van alle dieselwagens in België langer dan 3 maanden op stock blijft staan bij professionele handelaars. “Als we een kijkje nemen bij de benzinewagens, zien we dat 38,92% langer dan 3 maand op stock blijft, een merkbaar en duidelijk verschil van bijna 10%”, zegt Erwin Coesens, Country Manager van Autorola Belux.

Wanneer de lijst echter wordt uitgebreid en Indicata ook de oudere voertuigen onder de loep neemt, zien we dat een pak wagens meer dan 3 jaar op stock blijft staan. “En dan hebben we het nog altijd over perfect verkoopbare voertuigen,” zegt Erwin Coesens, “zoals één Ford C-Max met 67.000km op de teller. Die wagen spant de kroon met maar liefst 1.453 dagen op stock!”

Tweedehandsverkoop uitgesplitst per merk

Wanneer we kijken op merkniveau, zien we dat Porsche het langst op de parking blijft staan onder de dieselwagens (60,5%) en Seat onder de benzinewagens (54,5%). Bij de dieselwagens zien we Seat en Ford op een gedeelde tweede en derde plek staan (57,8%), gevolgd door Opel (56,1%) op vier en Volkswagen (54%) op vijf. Bij de benzinewagens wordt Seat gevolgd door Porsche (53,8%) , Skoda (49,2%), Opel (42,7%) en Volkswagen (40,5%).

#Auto #Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending