VAB en Koopman bundelen krachten voor automotive solutions

De Belgische automotive sector krijgt een nieuwe totaaloplossing voor haar jonge tweedehands, ex-lease of huurauto’s dankzij het ‘one stop solution’ principe dat VAB Fleet Services en Koopman Logistics opzetten in Genk, wat op termijn een extra tewerkstelling betekent van 100 personen.

VAB Fleet Services is al jaren een belangrijke speler op de Belgische markt voor remarketing services, pool management, recovery services, logistiek, operationeel vlootbeheer en aanverwante diensten. 2021 wordt een jaar waarin VAB op die markt nog een versnelling hoger wil schakelen. Daarvoor gaat de mobiliteitsclub een partnership aan met de Nederlandse Koopman Logistics Group, die al ruim haar strepen heeft verdiend in Nederland en Duitsland.

Behoefte aan meer uitbesteding

Er werd niet over één nacht ijs gegaan voor dit nieuwe initiatief. Er werd twee jaar aan gewerkt voor men het op de markt introduceerde.

Geert Markey, CEO VAB Groep nv:We hebben eerst goed geluisterd naar onze huidige klanten. Uit die gesprekken bleek dat ze meer en meer operationele en logistieke activiteiten wensten uit te besteden en daar een ‘one stop solution’ voor zochten. Om daar een oplossing voor aan te kunnen bieden, waren we genoodzaakt om onze activiteiten uit te breiden met een remarketing compound op industriële schaal. We zijn dan gaan kijken naar een mogelijke partner om snel te kunnen schakelen en toch ook de hoge kwaliteit aan te kunnen bieden die men van VAB verwacht. Die partner vonden we bij het Nederlandse familiebedrijf Koopman. Het concept van ‘one stop solution’ kreeg concreet vorm toen we een geschikte locatie vonden in Genk.”

De locatie is een site in Genk waar de ontwikkeling van een volledige full service fasegewijs kan gebeuren. De site heeft ongeveer 100.000 m2 aan buiten- en binnenruimte en biedt daardoor veel ontwikkelingskansen (omgerekend: meer dan 20 voetbalvelden). Bij de start voorziet VAB een tewerkstelling van zestig personen, wat kan uitgroeien tot een honderdtal de volgende jaren.

Doelgroep en diensten

De doelgroep voor dit nieuwe servicepakket is zeer breed en gaat van OEM’s, importeurs, dealers, lease- en verhuurmaatschappijen tot bedrijven met een grote vloot personenwagens, die  meer en meer operationele en logistieke activiteiten willen outsourcen. Dit laat hen toe nog meer gefocust auto’s te verkopen aan een optimale restwaarde.

De diensten omvatten een combinatie van het transporteren van auto’s, het afleveringsklaar maken van nieuwe auto’s, korte of langdurige stockage, remarketing van ex-leasewagens en fleetmanagement.

Willem Prinsen, CEO Koopman Logistics Group: “De combinatie van de huidige VAB Fleet Services-activiteiten met wat we in Genk gaan neerzetten is uniek voor België

Totaaloplossing met toegevoegde waarde

Beide partners willen met het nieuwe aanbod een totaaloplossing bieden voor grootschalige remarketing in België.

Willem Prinsen, CEO Koopman Logistics Group: De afgelopen jaren hebben wij invulling gegeven aan onze strategie om naast transport meer activiteiten te ontwikkelen met toegevoegde waarde voor de automotive sector. Koopman biedt vandaag met zijn integrale dienstverlening en korte doorlooptijden een belangrijke toegevoegde waarde op de Nederlandse en Duitse markt. Een paar voorbeelden: consolidatie van dealers, online autoverkoop, nieuwe distributiemodellen, groei van private lease, leasing van tweedehandswagens… De Belgische markt kent dezelfde trends als in Nederland, en we hadden al langere tijd de ambitie om deze activiteiten ook naar België uit te breiden. Na een jarenlange zoektocht zijn we erin geslaagd om de juiste partner te vinden. De combinatie van de huidige VAB Fleet Services-activiteiten met wat we in Genk gaan neerzetten is uniek voor België. Met de inbreng van onze expertise rond grootschalige remarketing zetten we een stap verder in het huidige dienstenaanbod op de Belgische fleetmarkt, het werkterrein van VAB Fleet Services. Door de krachtenbundeling van VAB en Koopman komen we tot een totaaloplossing voor de hele automotive sector. Het werkveld wordt sterk verruimd, wat we ook doortrekken in de naam van de nieuwe vennootschap: VAB Koopman Automotive Solutions”

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending