Van Mossel neemt PSA-merken over van Govaerts in Diest en Halen

Per 12 juni 2020 neemt Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, de PSA merken over van Garage Govaerts. De Peugeot vestiging in Diest zal worden uitgebreid waardoor de Citroën verkoopsactiviteiten van Halen deze zomer naar de vernieuwde showroom in Diest kunnen verhuizen. De werkplaatsactiviteiten zullen wel al vanaf heden in Diest plaatsvinden.

Van Mossel blijft winkelen op de Belgische markt. Ditmaal sloot de groep van Nederlandse origine een overeenkomst met Peter Govaerts om haar Peugeot- en Citroën-garages over te nemen.

We waren in België al actief met Peugeot en Citroën met de dealergroepen Van Mossel Bruyninx en Van Mossel Van Kelst” zegt Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Groep. “Het toevoegen van een extra locatie van deze merken is een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige dealergroepen en leasemaatschappijen. Deze overname verbindt de twee eerder verworven bedrijven tot een mooi groot gebied.”

De Peugeot-Citroën vestiging zal verder opereren als Van Mossel Diest en komt onder de leiding van Christophe Van Kelst, Clusterdirecteur Van Mossel PSA België.

“Van Mossel Diest biedt de medewerkers van Garage Govaerts een stabiele toekomst. Klanten kunnen er dus nog steeds bij hun vertrouwde gezichten terecht en krijgen uiteraard de persoonlijke aandacht en service zoals ze dat gewend waren”, lezen we voorts in het persbericht naar aanleiding van de overname. 

In totaal heeft het bedrijf bijna 200 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Van Mossel Automotive Groep verdeelt de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, smart, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan, Mitsubishi en MG. Het bedrijf exploiteert ook een aantal tweedehands autobedrijven en heeft een eigen keten van carrosseriebedrijven.

Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 83.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease.

Met ruim 3.300 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €2,5 miljard op jaarbasis.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!