Van Mossel vestigt zich in het Verenigd Koninkrijk en voegt 8 merken toe aan haar portfolio

Eric Berkhof, CEO van Van Mossel, had al aangekondigd dat hij in onderhandeling was over een overname in het Verenigd Koninkrijk. Nu is het officieel: Van Mossel neemt de Groep Jacksons in het Verenigd Koninkrijk over en voegt acht merken toe aan haar portfolio.

Na de overname van de Duitse dealergroep Hugo Pfohe heeft Van Mossel haar ambitie voor Europese groei verder bevestigd met de aankondiging van de overname van een van de grootste Britse dealergroepen: Jacksons. Jacksons heeft 500 mensen in dienst en vertegenwoordigt 29 merken, verkoopt zo’n 6.000 auto’s per jaar en genereert een omzet van 250 miljoen euro.

Van de 29 merken die Jacksons distribueert, zijn er acht nieuw voor Van Mossel: Aston Martin, Bentley, BMW Cars and Motorcycles, Honda Motorcycles, Lexus, Mini, Porsche en Toyota.

“De overname van Jacksons Groep is een volgende stap in de ontwikkeling van de Van Mossel Automotive Groep”, zegt Eric Berkhof, CEO van Van Mossel. “CEO Paul Collier en zijn team hebben een uitstekend bedrijf opgebouwd op de Britse eilanden. Wij geloven dat we dit nog beter kunnen maken door verder te investeren in faciliteiten en productaanbod.”

Paul Collier was ook tevreden met de deal. “De onderhandelingen hebben wat tijd gekost. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat de investering en expertise van Van Mossel onze prestaties en dienstverlening verder zullen verbeteren. Alle medewerkers blijven behouden om de groei van dit unieke bedrijf te faciliteren.”

De overname is voorgelegd aan de Jersey Competition Regulation Authority (JCRA).

#Fleet Dealers #Internationaal

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview